Υπ. Υγείας: Αχρείαστη ένταση από έλεγχο ΕΠΑ στα γραφεία του ΠΙΣ

Υπ. Υγείας: Αχρείαστη ένταση από έλεγχο ΕΠΑ στα γραφεία του ΠΙΣ

Σεβόμαστε την ιατρική κοινότητα παρά την διαφωνία μας με την ηγεσια του ΠΙΣ για το ΓεΣΥ αναφέρει ο κύριος Ιωάννου

Στο Πλευρό του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στέκει ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά την χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, να διενεργήσει επί τόπου έρευνα στα γραφεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Όπως αναφέρει με ανάρτηση του στο Facebook o κύριος Ιωάννου η έρευνα της ΕΠΑ στον ΠΙΣ δημιουργεί αχρείαστη ένταση την ώρα της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που καταβάλλεται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ. 

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι σέβεται την ανεξαρτησία της ΕΠΑ αλλά την ίδια ώρα δεδομένος είναι και ο σεβασμός του στην ιατρική οικογένεια παρά τις διαφωνίες του με την ηγεσία του ΠΙΣ σχετικά με χειρισμούς στο θέμα του ΓΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΠΑ, η εν λόγω έρευνα διενεργείται στο πλαίσιοαυτεπάγγελτης έρευνας για διερεύνηση ενδεχομένου παράβασης του άρθρου 3 των περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμων 2008 και 2014 και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον ΠΙΣ και τα μέλη του.

Συγκεκριμένα ο έλεγχος αφορά τις αποφάσεις και ενέργειές του ΠΙΣ που αφορούν τη συμμετοχή τους ή μη στο Γενικό Σύστημα Υγείας («ΓεΣΥ») και ειδικότερα τις αποφάσεις και/ή ενέργειές τους, με τις οποίες καλούν ή προτρέπουν ή συμβουλεύουν τα μέλη τους να μη συμμετέχουν στο ΓεΣΥ.  

Home