Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Yγείας: Βρέθηκαν οι χώροι για φιλοξενία ύποπτων κρουσμάτων

Offsite Team -
25.02.2020 - 11:21

Υπ. Yγείας: Βρέθηκαν οι χώροι για φιλοξενία ύποπτων κρουσμάτων

Thumbnail
Δύο οι χώροι που θα φιλοξενουν ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, μετά από τη σύσκεψη με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης για τον κορωνοϊό, οι αρμόδιοι έχουν βρει τους δύο χώρους για φιλοξενία ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όσον αφορά τους Κύπριους μαθητές μαζί με τους συνοδούς τους, οι οποίοι έχουν επισκεφθεί την Ιταλία και επιστρέφουν πίσω στην Κύπρο αύριο Τετάρτη (26/2), ανέφερε πως θα εξεταστούν στο αεροδρόμιο και εάν διαπιστωθεί πως φέρουν συμπτώματα κορωνοϊού θα τεθούν σε ισχύ τα πρωτόκολλα, ενώ εάν δεν παρουσιάζουν τα συμπτώματα θα τους ζητηθούν να πάρουν μέτρα για αυτοπροστασία και κατ' οίκον περιορισμό.

Πάντως σε χθεσινή (24/4) ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με του μαθητές, το υπουργείο τόνισε ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε σήμερα για τη διευθέτηση που έγινε από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την επιστροφή ομάδας μαθητών και συνοδών τους που βρίσκονται στην πόλη του Μιλάνο, όπου καταγράφηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Με την επιστροφή τους στην Κύπρο, θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο και οι μαθητές θα τύχουν ιατρικού ελέγχου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Εάν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει συμπτωματολογία, θα τους δοθούν οδηγίες για αυτό-παρακολούθηση και συστάσεις για κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να παρέλθει περίοδος 14 ημερών.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο διερεύνησης για ύποπτο περιστατικό και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.»

Εξάλλου και σε ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας τόνισε ότι τα παιδιά θα έρθουν στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Σχετικά με την ομάδα μαθητών/μαθητριών που βρίσκονται στο Μιλάνο για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει ότι:

Μετά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις ιταλικές Αρχές για αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, το Πρόγραμμα ματαιώθηκε και, ως εκ τούτου, το ΥΠΠΑΝ ανέλαβε πρωτοβουλία και έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για επιστροφή των μαθητών/τριών στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν.

Όσον αφορά Ιδιωτικές Σχολές ή άλλους φορείς που μπορεί να απευθυνθούν στο ΥΠΠΑΝ σχετικά με τη διοργάνωση ταξιδιών στην Ιταλία, το ΥΠΠΑΝ διευκρινίζει ότι ισχύουν οι σχετικές οδηγίες που δίνονται από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εξωτερικών.»

Home