Υπ. Υγείας: Δεν θα γίνουν μαζικά τεστ για κορωνοϊό

Υπ. Υγείας: Δεν θα γίνουν μαζικά τεστ για κορωνοϊό

ΗΧΗΤΙΚΟ - Δεν είναι μια περιοχή της Κύπρου, αλλά το πρόβλημα είναι παντού ανέφερε ο Υπουργός Υγείας

Ως πολύ σημαντικές χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες ο Υπουργός Υγείας, σημειώνοντας παράλληλα πως τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα είναι των προηγούμενων 7-8 ημερών. 

>>> Διαβάστε επίσης: Υπ. Υγείας: Αυτές είναι οι πιθανές θεραπείες για τον κορωνοϊό <<<

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας σε παρέμβαση του στο Τρίτο του ΡΙΚ, η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Ο κ. Ιωαννού ανέφερε πως δυστυχώς υπήρχε αύξηση αντί μείωση στα κρούσματα καθώς μέσα από την ιχνηλάτιση των επιβεβαιωμένων περιστατικών υπήρχαν περισσότερες επαφές από όσες θα έπρεπε. 

Όπως τόνισε ο Υπ. Υγείας αν δεν υπάρξει μείωση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα είναι τρομερά δύσκολη. 

Όσον αφορά τα άτομα τα οποία βρίσκονταν σε καραντίνα ανέφερε πως τις επόμενες δύο ημέρες θα έχουν φύγει όλοι, ενώ από αυτούς εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής δύο θετικοί στον κορωνοϊό.

Για το θέμα της μαζικής τυχαίας δειγματοληψίας ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει καθώς δεν υπάρχει απεριόριστη προμήθεια των διαθέσιμων τεστ.  Όπως σημείωσε υπάρχει παγκόσμια έλλειψη στα αντιδραστήρια τα οποία μπορούν να δώσουν σωστό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως τα τεστ που κυκλοφορούν δεν έχουν 100% σωστά αποτελέσματα. 

Για το θέμα της φαρμακευτικής αγωγής ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως υπάρχουν ελπίδες για θεραπευτική αγωγή, ωστόσο αυτή δεν είναι για όλους, καθώς υπάρχουν παρενέργειες και είναι μόνο για κρούσματα, αφού η θεραπευτική αγωγή δεν μπορεί να σε κάνει να μην κολλήσεις τον ιό και όλοι οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης. 

Όπως σημείωσε η εν λόγω θεραπευτική αγωγή χλωροκίνης θα παραδίδεται από εθελοντές στα κρούσματα.  

O Υπουργός τόνισε πως κανείς δεν γνωρίζει ότι έχουμε φτάσει στην κορύφωση, σημειώνοντας πως ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να χαθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Ακούστε όλες τις δηλώσεις του: 

 

Home