Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Υγείας: Δευτέρα το πρωτόκολλο λειτουργίας κέντρων διασκέδασης

Offsite Team -
18.02.2022 - 14:37

Υπ. Υγείας: Δευτέρα το πρωτόκολλο λειτουργίας κέντρων διασκέδασης

Ενώπιον του ΟΑΥ πλάνο του Υπουργείου για τρόπους διόρθωσης των καταχρήσεων

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί το ειδικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, στη βάση του οποίου θα καλούνται να λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος είπε πως τη Δευτέρα θα ενημερωθούν οι επιδημιολόγοι, οι οποίοι εντός της ίδιας μέρας θα αποφασίσουν τι μέτρα θα ανακοινωθούν.

>>> Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι 14 νέες χαλαρώσεις που αποφάσισε το υπουργικό

 Σε δηλώσεις του, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κέντρο Υγείας στα Λατσιά με την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως έγιναν οι διαβουλεύσεις με τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής για πρωτόκολλα και ότι έχει ακούσει τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους, ωστόσο, σημείωσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από τους Ειδικούς τη Δευτέρα.

«Βάσει της απόφασης που έχει ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, εξουσιοδοτήθηκα να παρουσιάσω τους προβληματισμούς των συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας. Θα ενημερωθούν οι επιδημιολόγοι, οι οποίοι στη συνεχεία θα αποφασίσουν τι μέτρα θα έχουμε. Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα μέτρα και το πρωτόκολλο», είπε.

Ενώπιον του ΟΑΥ πλάνο του Υπουργείου για τρόπους διόρθωσης των καταχρήσεων

Ερωτηθείς για τα όσα ακούστηκαν χθες στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής περί καταχρήσεων στο ΓεΣΥ, αλλά και για την μονομερή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να αποκόψει κονδύλι πέραν των €150 εκ., ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε πως τα προβλήματα που αφορούν στο ΓεΣΥ είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας και οι καταχρήσεις.

Σε σχέση με τη νομοθεσία, ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει διαβουλεύσεις με το Γενικό Εισαγγελέα και έχουν καταλήξει σε σχέδιο δράσης.

Για τις καταχρήσεις, είπε ότι υπάρχει ένα πλάνο από το Υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι σε σύσκεψη την Τρίτη το συγκεκριμένο πλάνο θα τεθεί ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ.

Ανέφερε πως θα αναμένει να ακούσει προσεκτικά τις απόψεις του ΟΑΥ, σε σχέση με τους τρόπους επίλυσης αυτών των καταχρήσεων, για να σημειώσει πως ανάλογα θα προχωρήσουν.

Αναφερόμενος στο ΓεΣΥ, είπε πως «είναι ένα νέο σύστημα και είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα», για να προσθέσει πως από τους ίδιους εξαρτάται η προστασία του, ώστε να μην το καταστρέψουν.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα αναφέρει ο ΟΑΥ, σε σχέση με τη λειτουργία του συστήματος στην περίπτωση που αποκοπεί το συγκεκριμένο κονδύλι, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως υπάρχει επικοινωνία με τον ΟΑΥ και θα γίνει προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων αυτών.

ΚΥΠΕ

Home