Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Υγείας: Μόνο μία χαλάρωση από βδομάδας

Offsite Team -
28.09.2021 - 11:59

Υπ. Υγείας: Μόνο μία χαλάρωση από βδομάδας

Αποκαλυπτικός ο υπ.Υγείας στην Digital Tv - Μένει για ακόμα λίγους μήνες η μάσκα

Καλεσμένος στην εκπομπής της Digital Tv «Offsite on air» ήταν το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας. 

Ο κ. Χατζηπαντέλας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απεργία των γιατρών που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων, στην είσοδο των ανεμβολίαστων στα γήπεδα με PCR test αλλά και στα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συναντά τους γιατρούς το απόγευμα

Στην αρχική του δήλωση ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την έκπληξή του για την απεργία που θα πραγματοποιηθεί αύριο στα δημόσια νοσηλευτήρια. «Τη στιγμή που έχουμε τόσα προβλήματα στο σύστημα υγείας και στα κρατικά νοσηλευτήρια, προσωπικά δεν ανέμενα να υπάρξει αυτή η απεργία». 

Παράλληλα ο κ. Χατζηπαντέλας, αποκάλυψε πως έχει ήδη διευθετηθεί συνάντηση με τους γιατρούς, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16:00. 

>>> Συναντά τους γιατρούς ο Χατζηπαντέλας για να αποτραπεί η απεργία

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηπαντέλας σε σχέση με την επέκταση των ωραρίων στα δημόσια νοσηλευτήρια δήλωσε πως «στόχος είναι πάντοτε να εξυπηρετούμε τους πολίτες όσο το καλύτερο». 

Στη συνέχεια τόνισε πως θα τοποθετηθεί μετά την συνάντηση που θα έχει με τους γιατρούς και τον ΟΚΥπΥ και αφού ακούσει τις θέσεις τους.

Τα προβλήματα στα ΤΑΕΠ

Αναφερόμενος στις Α’ Βοήθειες των δημόσιων νοσηλευτηρίων ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως από την ημέρα που ανέλαβε έχει επισκεφτεί πάνω από 10 φορές τα ΤΑΕΠ. 

«Αυτή τη στιγμή ο ΟΑΥ μαζί με τον ΟΚΥπΥ προσπαθούν να βρουν κάποιες λύσεις. Πρέπει να δίνουμε χρόνο για να δουλέψουν αυτές τις λύσεις, και εάν δούμε ότι δε θα δουλέψουν τότε έχουμε άλλα πλάνα».

Πρωταρχικός μου στόχος, συνέχισε ο υπουργός, «μετά τον έλεγχο της πανδημίας είναι να βελτιωθούν τα ΤΑΕΠ, είναι ένα προσωπικό στοίχημα». 

Μόνο με PCR ανεμβολίαστοι σε γήπεδα/θέατρα - OXI rapid test

Την ίδια ώρα o υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως οι ανεμβολίαστοι οπαδοί θα μπορούν να εισέρχονται στα γήπεδα μόνο με αρνητικό PCR test και όχι rapid, ενώ η είσοδος σε ανεμβολίαστους πολίτες θα επιτραπεί και σε θέατρα και συναυλίες.

>>> Μόνο με PCR ανεμβολίαστοι σε γήπεδα/θέατρα - OXI rapid test

Ερωτηθείς για το εάν το Υπουργικό Συμβούλιο θα ανάψει το πράσινο φως για περαιτέρω χαλαρώσεις μέτρων, απάντησε αρνητικά

«Αυτή τη στιγμή η κατάστασή μας όντως είναι καλή, αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός από τον κόσμο. Ο χειρότερος εχθρός της πανδημίας είναι ο εφησυχασμός», τόνισε.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Χατζηπαντέλας, αποκάλυψε πως η μάσκα θα παραμείνει και για τους επόμενους μήνες καθώς αυτό το μέτρο μας προστατεύει.

Δείτε στο βίντεο όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Home