Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Υγείας: Θα είναι υποχρεωτικό για όλους το εμβόλιο κορωνοϊού

Offsite Team -
27.07.2020

Υπ. Υγείας: Θα είναι υποχρεωτικό για όλους το εμβόλιο κορωνοϊού

Thumbnail
Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι - Πότε αναμένεται

Υποχρεωτικό  θα είναι για όλους τους πολίτες στην Κύπρο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας στην εκπομπή ‘’Μέρα Μεσημέρι’’ του ΑΝΤ1.

>>> Δείτε επίσης: Νεότερη τοποθέτηση από τον Υπ. Υγείας: Προσωπική άποψη το υποχρεωτικό εμβόλιο - καμία απόφαση

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και η παραγγελία εμβολίων θα είναι κοινή. Η κάθε χώρα θα πάρει τα εμβόλια που της αναλογούν και όπως είπε στην Κύπρο αναλογούν 1.2 εκατομμύρια εμβόλια. 

>>>Δείτε επίσης: Σκέψεις Υπ. Υγείας για υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους

Σημείωσε ότι εάν δεν λάβει η Κύπρος από την πρώτη παρτίδα όσα δικαιούται, θα δοθεί προτεραιότητα σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. 

Πότε να περιμένουμε το εμβόλιο;

''Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς. Οι καλύτερες των ενδείξεων λένε τέλος του 2020, αρχές του 2021. Αλλά δεν υπάρχει ακόμα κάτι συγκεκριμένο. Οι ενδείξεις που υπάρχουν ειδικά για το εμβόλιο της Οξφόρδης και 1-2 άλλες πρωτοβουλίες είναι για τέλος του 2020, αρχές του 2021''

>>>Δείτε επίσης: Τι σημαίνει το τοπικό lockdown

''Εδώ και ένα μήνα γίνεται συνεννόηση και με την Στέλλα Κυριακίδου για να γίνει από κοινού προμήθεια των εμβολίων από όλες τις χώρες της ΕΕ. Μάλιστα η συμφωνία που υπάρχει είναι ότι καμία χώρα δεν θα πάει από μόνη της να κάνει συμφωνίες. Οι ποσότητες που θα πάρουμε θα είναι 1.2 εκατ. Και περιλαμβάνονται και οι Τουρκοκύπριοι σε αυτό τον αριθμό. 

Μόλις το εμβόλιο υπάρχει σε εμπορεύσιμες ποσότητες, όλες οι χώρες της ΕΕ θα το πάρουν την ίδια στιγμή κατ’ αναλογίαν πληθυσμού''.

Ποιοι θα εμβολιαστούν

‘’Αν πάρουμε τα 1,2 θα εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες. Αν πάρουμε λιγότερα θα δοθεί προτεραιότητα σε ευάλωτες ομάδες,  μετά ηλικιακά κ.ο.κ. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι όταν 60%-70% του πληθυσμού εμβολιαστεί, θεωρείται ότι εμβολιάστηκε ολόκληρος ο πληθυσμός. 

Εμείς ζητήσαμε για όλο τον πληθυσμό και ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός. Δεν θα μπορεί κάποιος να αρνηθεί’’

 

Home