Υπ. Υγείας:Παράξενο να υπάρχει πρόβλημα με AstraZeneca μόνο σε ΕΕ

Υπ. Υγείας:Παράξενο να υπάρχει πρόβλημα με AstraZeneca μόνο σε ΕΕ

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι συμμερίζεται τις απόψεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Υγεία

Πρέπει να γίνουν ενέργειες «ώστε η Ευρώπη να αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες χώρες όσον αφορά την παράδοση εμβολίων -διότι ακούγεται λίγο παράξενο να υπάρχει πρόβλημα παράδοσης μόνο στην ΕΕ ενώ σε άλλες χώρες όπως η Αγγλία δεν υπάρχει», είπε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε σημερινές του δηλώσεις.  

Ερωτηθείς εάν οι πρόσφατες ανακοινώσεις από την AstraZeneca για καθυστέρηση στις παραδόσεις των εμβολίων αναμένεται να επηρεάσει το εμβολιαστικό πλάνο της Κύπρου, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι συμμερίζεται τις απόψεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Υγεία, σημειώνοντας ότι «πρέπει να γίνουν ενέργειες ώστε η Ευρώπη να αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες χώρες όσον αφορά την παράδοση εμβολίων -διότι ακούγεται λίγο παράξενο να υπάρχει πρόβλημα παράδοσης μόνο στην ΕΕ ενώ σε άλλες χώρες όπως η Αγγλία δεν υπάρχει».

 

Όσον αφορά στην Κύπρο, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «έχουμε παραγγείλει από την AstraZeneca πολύ περισσότερα από την αναλογία του πληθυσμού μας, στο πλάνο που έχουμε αναφέρει για κάλυψη μέχρι 100.000 ήταν αφού λήφθηκαν υπόψη οι μειωμένες ποσότητες».

«Εάν παρ’ ελπίδα αυξηθούν αυτές οι ποσότητες, τότε θα είμαστε σε θέση να εμβολιάσουμε περισσότερα άτομα. Σύμφωνα με το πλάνο μας, μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί οι άνω των 80 ετών και οι επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής» λαμβάνοντας υπόψη την πληροφόρηση που έχουμε μέχρι σήμερα από την Pfizer, τη Moderna και την AstraZeneca, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home