«Υπάρχει ξένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στα Βαρώσια»

«Υπάρχει ξένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στα Βαρώσια»

Η Τουρκία υποστηρίζει θερμά το άνοιγμα των Βαρωσίων

Το Τουρκο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ανάπτυξης (ATBD) ανοίγει τη δεύτερη του αντιπροσωπεία στα Βαρώσια, μετά την Κερύνεια, σύμφωνα με αναδημοσίευση ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Βατάν σε τ/κ ΜΜΕ.  

Η πρώτη αντιπροσωπεία άνοιξε πριν από περίπου δύο χρόνια στην κατεχόμενη Κερύνεια. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του ATBD, Ουγούρ Τερζίογλου, δήλωσε ότι αποδίδουν μεγάλη σημασία στην οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου ως Συμβούλιο και παρατήρησαν πως  το ενδιαφέρον βρετανικών και αμερικανικών εταιρειών στο νησί αυξήθηκε με την εκλογή του Ερσίν Τατάρ στην «προεδρία».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Τερζίογλου ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία του Συμβουλίου «ATBD Κερύνειας», υπό την προεδρία του ιδρυτή του πρύτανη του «αμερικανικού πανεπιστημίου Κερύνειας», Σερχάτ Άκπιναρ έφτασε σχεδόν τα 60 μέλη σε σύντομο χρονικό διάστημα, μεταξύ των οποίων είναι βρετανικές και αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ψευδοκράτος.

 

Η Τουρκία, πρόσθεσε, υποστηρίζει θερμά το άνοιγμα των Βαρωσίων και υπενθύμισε ότι ο ίδιος  ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε την περίκλειστη πόλη. Αποφάσισαν, συνέχισε, να ανοίξουν γραφείο στα Βαρώσια ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων.

«Τόσο τα μέλη μας όσο και οι βρετανικές και αμερικανικές εταιρείες με τις οποίες είχαμε συνάντηση θέλουν να λάβουν μέρος στην ανοικοδόμηση των Βαρωσίων. Στην πραγματικότητα, ακούμε ότι υπάρχουν εταιρείες που κάνουν ήδη προετοιμασίες για αυτό το θέμα. Η Keller & Williams, μια εταιρεία ακινήτων των ΗΠΑ με καταστήματα σε πολλές χώρες του κόσμου, άνοιξε ένα κατάστημα στην Κερύνεια. Αναμένουμε να αυξήσουμε τον αριθμό αυτών των εταιριών», δήλωσε ο κ. Τερζίογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home