Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπερχείλισαν δυο φράγματα Πρωτοχρονιάτικα

Offsite Team -
01.01.2020 - 21:38

Υπερχείλισαν δυο φράγματα Πρωτοχρονιάτικα

Thumbnail
Κοσμοσυρροή

Υπερχείλισαν τα φράγματα της Αργάκας και του Πωμού στην Επαρχία Πάφου.

Συγκεκριμένα υπερχείλισε  το βράδυ της Τρίτης  το φράγμα της Αργάκας στην Επαρχία Πάφου. Το φράγμα της Αργάκας είναι το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της Επαρχίας Πάφου και είναι χωρητικότητας 990.000 κυβικών μέτρων νερού.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Πελοπίδα κοινοτάρχη της Αργάκας, το φράγμα της Αργάκας κατασκευάστηκε το 1964 , είναι ύψους 41 μέτρων και έχει χωρητικότητα 990 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.  Ο κ. Πελοπίδας ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το φράγμα της Αργάκας σχεδόν κάθε χρόνο υπερχειλίζει ενώ στις 16 Ιανουαρίου του 2012 το φράγμα της Αργάκας της Πάφου ήταν το πρώτο που υπερχείλιση στην Επαρχία Πάφου. Επεσήμανε πως πέρσι το φράγμα είχε υπερχειλίσει στις 5 Ιανουαρίου του 2019. Πρόσθεσε δε, πως το φράγμα της Αργάκας βρίσκεται σε μια μαγευτική και καταπράσινη περιοχή. 

Το φράγμα της Αργάκας επισκέφτηκε πολύ κόσμος προκειμένου να δει τις μαγευτικές εικόνες από την υπερχείλιση σήμερα ημέρας της Πρωτοχρονιάς. 

 

Το δεύτερο φράγμα της επαρχίας Πάφου που  υπερχείλισε χτες είναι το φράγμα του Πωμού χωρητικότητας 860 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.

ΦΡΑΓΜΑ

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο  κοινοτάρχης Πωμού, Βαγγέλης Στυλιανού,  εξέφρασε την ικανοποίηση του σημειώνοντας πως το φράγμα του Πωμού είναι το πρώτο που υπερχείλισε φέτος στην Επαρχία Πάφου .

Ο κ. Στυλιανού ακολούθως  αναφέρθηκε στην ευεργετικότητα των βροχών, στον πολύ καλό μήνα  Δεκέμβρη  αλλά και στην υπερχείλιση του  φράγματος  της κοινότητας του που συμβάλει – όπως είπε- στον εμπλουτισμό των υπόγειων νερών  και στις δενδροφυτεύσεις .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home