Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΕΣ: Απαντά σε Επίτροπο Παιδιού για απέλαση πατέρα 15χρονου

Offsite Team -
18.08.2022 - 17:25

ΥΠΕΣ: Απαντά σε Επίτροπο Παιδιού για απέλαση πατέρα 15χρονου

Δίνει στην δημοσιότητα στοιχεία της υπόθεσης

Απάντηση στην Επίτροπο του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου σε σχέση με την υπόθεση απέλασης πατέρα 15χρονου δίνει μέσω ανακοίνωσής του το υπουργείο Εσωτερικών.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το ζεύγος των δυο Γεωργιανών εισήλθε παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία το 2005» και τα αιτήματά τους είχαν απορριφθεί.

Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι η οικογένεια παρέμεινε στην Κύπρο παράνομα χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για νομιμοποίηση της παραμονής της. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαντά στην Μιχαηλίδου για απέλαση αλλοδαπού η Αστυνομία

«Στα πλαίσια των ευκαιριών που τους δόθηκαν περιλαμβάνεται και η αναστολή της κράτησης του πατέρα με την προϋπόθεση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εθελούσιο επαναπατρισμό της οικογένειας, πράγμα που δεν έπραξε σε κανένα στάδιο της πολύχρονης παράνομης παραμονής τους», σημειώνεται επιπλέον.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απελάθηκε πατέρας 15χρονου - Ζητά επανεξέταση η Επίτροπος Παιδιού

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Σε σχέση με την υπόθεση της απέλασης οικογένειας από τη Γεωργία για την οποία η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού δημοσιοποίησε σχετική επιστολή, το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει τα εξής:

Το ζεύγος των δυο Γεωργιανών εισήλθε παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία το 2005 και τόσο το αίτημα τους για διεθνή προστασία όσο και η προσφυγή τους στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφύγων, αλλά και η αίτηση τους στο Ανώτατο Δικαστήριο για έκδοση προνομιακού διατάγματος φύσεως Habeas Corpus, απορρίφθηκαν. Το ζεύγος κατά τη διάρκεια της παράνομης παραμονής του στη Δημοκρατία απέκτησε ένα παιδί. 

Η οικογένεια παρέμεινε παράνομα στη χώρα χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για νομιμοποίηση της παραμονής της, παρά τις επανειλημμένες ευκαιρίες και συστάσεις που της δόθηκαν προς τούτο. Στα πλαίσια των ευκαιριών που τους δόθηκαν περιλαμβάνεται και η αναστολή της κράτησης του πατέρα με την προϋπόθεση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εθελούσιο επαναπατρισμό της οικογένειας, πράγμα που δεν έπραξε σε κανένα στάδιο της πολύχρονης παράνομης παραμονής τους. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα, το σύνολο των αρνητικών αποφάσεων των διοικητικών οργάνων αλλά και το συμφέρον του παιδιού, το Υπουργείο Εσωτερικών μερίμνησε για την έκδοση των αναγκαίων ταξιδιωτικών εγγράφων για το σύνολο των μελών της οικογένειας, ώστε όλοι να αναχωρήσουν από τη Δημοκρατία προς τη χώρα καταγωγής τους.

Home