Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το ΥΠΕΣ απαντά στον Δημ. Πάφου για τις Τ/Κ περιουσίες

Offsite Team -
17.02.2022

Το ΥΠΕΣ απαντά στον Δημ. Πάφου για τις Τ/Κ περιουσίες

Αντί λοιπόν ο Δήμαρχος Πάφου να προβαίνει σε αστήρικτους ισχυρισμούς, μπορεί να καταθέσει στοιχεία, απαντά το ΥΠΕΣ

Σε γραπτή απάντηση προχώρησε το Υπ. Εσωτερικών στις αναφορές του Δημάρχου της Πάφου για την διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Όσον αφορά τις αναφορές του Δημάρχου Πάφου σε αποφάσεις που λήφθηκαν από τη Συμβουλευτική Επιτροπή, αυτές λήφθηκαν αυστηρά στη βάση των στοιχείων που οι αιτητές προσκόμισαν, απάντησε το Υπουργείο.

Δείτε αυτούσια την απάντηση του Υπ. Εσωτερικών:

«Η ανάγκη για εξορθολογισμό των κριτηρίων παραχώρησης και διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών με σκοπό τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις διαδικασίες παραχώρησης τους, έχει επανειλημμένα εκφραστεί από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών. 

Μετά λύπης μας που παρατηρούμε ότι τις τελευταίες ημέρες ο Δήμαρχος Πάφου με τον συνήθη στόμφο που τον χαρακτηρίζει, για λόγους που ο ίδιος οφείλει να εξηγήσει, προβαίνει σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς αλλά και σε προσωπική επίθεση και χαρακτηρισμούς κατά του Υπουργού Εσωτερικών. 

Υλοποιώντας τη δέσμευση του Υπουργού για εξορθολογισμό των κριτηρίων, το Υπουργείο Εσωτερικών ετοίμασε πρόταση πολιτικής με μέτρα και εισηγήσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης τους. Στη βάση αυτού του εγγράφου αναθεωρήθηκαν τα κριτήρια διάθεσης και διαχείρισης των Τ/Κ περιουσιών με σκοπό τη διασφάλιση της διαφάνειας, της αξιοκρατίας αλλά και της ισονομίας. Τα νέα κριτήρια έχουν ολοκληρωθεί  και θα τεθούν για συζήτηση ενώπιον της αρμόδιας Συμβουλευτικής Επιτροπής ούτως ώστε μέχρι το Πάσχα να προωθηθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Όσον αφορά τις αναφορές του Δημάρχου Πάφου σε αποφάσεις που λήφθηκαν από τη Συμβουλευτική Επιτροπή, αυτές λήφθηκαν αυστηρά στη βάση των στοιχείων που οι αιτητές προσκόμισαν. Ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν υιοθετήθηκαν από τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/Κ περιουσιών οι  εισηγήσεις της Ειδικής Επιτροπής, αυτό έγινε τεκμηριωμένα. 

Πιο συγκεκριμένα για τις τρεις περιπτώσεις αιτητών επαγγελματικών υποστατικών στις οποίες αναφέρεται ο Δήμαρχος Πάφου, όπου η Ειδική Επιτροπή εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση σε αυτούς καταστημάτων δεν υιοθετήθηκαν από τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Υπηρεσίας επειδή, κατά την αξιολόγηση τους διαπιστώθηκε  ότι επρόκειτο για αιτητές οι οποίοι ήταν ήδη επαγγελματικά αποκατεστημένοι, και ως εκ τούτου μειονεκτούσαν έναντι άλλων αιτητών που δεν είχαν άλλα εισοδήματα.

Επιπρόσθετα, σε σχέση με την περίπτωση κομμωτή την οποία αναφέρει ο κος Φαίδωνος, διερωτόμαστε αν για τον Δήμαρχο Πάφου ισονομία και αξιοκρατία θα ήταν να παραχωρηθεί στα άτομα που ο ίδιος εισηγείται, όταν αυτά εμφανίζονται με τριπλάσιες απολαβές σε σχέση με τον αιτητή στον οποίο παραχωρήθηκε το υποστατικό και ο οποίο δήλωσε πρόθεση αξιοποίησης του από τον ίδιο. 

Ως εκ τούτου, για ποια ευνοιοκρατία και μεροληπτική συμπεριφορά της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/Κ περιουσιών μιλά ο Δήμαρχος Πάφου, όταν σε όλες τις περιπτώσεις οι αποφάσεις λήφθηκαν αυστηρά στη βάση των ισχυόντων κριτηρίων;

Αντί λοιπόν ο Δήμαρχος Πάφου να προβαίνει σε αστήρικτους ισχυρισμούς, μπορεί να καταθέσει τα όποια στοιχεία δηλώνει ότι κατέχει στις αρμόδιες αρχές και στην Αστυνομία για να ασκηθεί έλεγχος. 

Όσο για τις ύβρεις του και τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Υπουργού Εσωτερικών, επειδή προφανώς δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά του, τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών. Ο καθένας κρίνεται από τα έργα του». 

Home