Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΕΣ: Δίνει €5.000 ο ΠτΔ στον έρανο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

Offsite Team -
06.05.2022 - 14:31

ΥΠΕΣ: Δίνει €5.000 ο ΠτΔ στον έρανο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

O YΠΕΣ καλεί τους πολίτες να στηρίξουν το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

Το έργο και την προσφορά του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού εξήρε ο ΥΠΕΣ Νίκος Νουρής καλώντας τους πολίτες να τον στηρίξουν και να ενταχθούν επίσης στην μεγάλη οικογένεια των αιμοδοτών.

Ο κ. Νουρής χαιρέτισε την Παρασκευή την έναρξη του παγκύπριου εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού αναφερόμενος στις συνεχείς και ακούραστες υπηρεσίες που προσφέρουν οι εθελοντές του στο στόχο τους για προώθηση των αρχών της αλληλεγγύης, της φιλανθρωπίας και της αμοιβαίας αλληλοβοήθειας.

«Υπηρεσίες οι οποίες εκτείνονται και σε μια μεταξύ μας συνεργασία, η οποία αφορά σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τους διαμένοντες μετανάστες στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας», ανέφερε. Επιπρόσθετα αναφερόμενος στην αιμοδοσία είπε ότι το πολυτιμότερο αγαθό και δώρο που μπορεί να προσφέρει κάποιος για τους συνανθρώπους του είναι, αναμφισβήτητα, το αίμα του καθώς αυτό δεν μπορεί να αγοραστεί, δεν μπορεί να κατασκευαστεί και  δεν έχει υποκατάστατο.

«Δυστυχώς η πανδημία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ροή αιμοδοτών με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αισθητά μειωμένη και οι ανάγκες σε αίμα να καθίστανται, όσο ποτέ άλλοτε, σημαντικά αυξημένες», είπε ο Υπουργός. 

Ο κ. Νουρής είπε ότι η κυπριακή πολιτεία και η Προεδρία, τιμά το πολυσήμαντο έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, γι΄ αυτό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον εξουσιοδότησε να εξαγγείλει το συμβολικό ποσό των €5.000 ως την εναρκτήρια προσφορά της πολιτείας στον έρανο, πρόσθετα από την πρόσφατη  συνεισφορά του Υπουργικού Συμβουλίου ύψους των €50.000, ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης για τα όσα διαχρονικά ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός προσφέρει στον κυπριακό λαό.

Κάλεσε όλους να συνδράμουν τον έργο τονίζοντας ότι δεν έχει σημασία πόσο υψηλή θα είναι η εισφορά του καθενός αλλά σημασία έχει η πράξη της προσφοράς, ακόμη και του πιο μικρού ποσού, αφού έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε στη βελτίωση της ζωής κάποιου συνανθρώπου μας.

Ο έρανος διεξάγεται από σήμερα ως τις 28 Μαίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home