Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΕΣ: Ευοίωνες προοπτικές για την κυπριακή ύπαιθρο (βίντεο)

Offsite Team -
11.05.2022 - 13:30

ΥΠΕΣ: Ευοίωνες προοπτικές για την κυπριακή ύπαιθρο (βίντεο)

Όσα δήλωσε ο Υπ. Εσωτερικών

Στην αναζωογόνηση των ορεινών κοινοτήτων προσβλέπει ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, μέσα από τα στεγαστικά σχέδια και επιδόματα που παρουσίασε την Τρίτη σε κοινότητες της δυτικής Λεμεσού, κάνοντας λόγο για ευοίωνες προοπτικές για την κυπριακή ύπαιθρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Νουρής δήλωσε πως είχε την ευκαιρία, κατά τη σύσκεψη στο Όμοδος, να παρουσιάσει τη στεγαστική πολιτική και άλλων σχεδίων της Κυβέρνησης και ν’ ακούσει τις απόψεις και τα σχόλια των κοινοταρχών και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

«Μέσα από αυτή τη συγκεκριμένη στεγαστική πολιτική θέλω να ελπίζω ότι η αναζωογόνηση των κοινοτήτων μας σταδιακά θα πάρει σάρκα και οστά», ανέφερε και πρόσθεσε πως «ήδη τα συγκεκριμένα σχέδια έχουν αγκαλιαστεί και οι πρώτες καταθέσεις αιτήσεων είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρες και ανταποκρίνονται σε αυτά που είχαμε ακούσει».

Υπέδειξε δε ότι οι βελτιώσεις των σχεδίων είναι τέτοιες που ενδεχομένως να δημιουργήσουν ένα και μοναδικό πρόβλημα, « την αντιμετώπιση των πιστώσεων, που παρά το γεγονός ότι τις έχουμε τριπλασιάσει στη φετινή χρονιά, ενδεχόμενα να αποδειχθούν ανεπαρκείς μπροστά στη μεγάλη  ζήτηση που ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει για τα σχέδια».

Τα στεγαστικά και άλλα σχέδια που η Κυβέρνηση έχει φροντίσει να εξαγγείλει, συνέχισε, δημιουργούν ευοίωνες προοπτικές για την κυπριακή ύπαιθρο και ιδιαίτερα τις ορεινές περιοχές και τις εξόχως ορεινές περιοχές, πρόσθεσε ο Υπουργός.

Σημείωσε ακόμη πως «πέραν από τα γενναιόδωρα σχέδια, τα οποία έχουν σκοπό και στόχο την αντιμετώπιση της αστυφιλίας, την αναζωογόνηση της υπαίθρου μας, είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους ανθρώπους που βιώνουν από πρώτο χέρι αυτά τα συγκεκριμένα προβλήματα και βεβαίως, όπως κάναμε και πέρσι, να εμπλουτίσουμε τα νέα σχέδια στην επόμενη χρονιά, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τις συγκεκριμένες πρόνοιες».

Από πλευράς του, ο κοινοτάρχης Ομόδους, Ευγένιος Μιχαήλ ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών και υπενθύμισε πως, πριν ένα χρόνο ο κ.Νουρής ήταν και πάλι εκεί, όπου επισημάνθηκαν αρκετά προβλήματα στην περσινή διαδικασία των αιτήσεων.

«Μετά χαράς μας σήμερα βλέπουμε ότι σχεδόν όσα προβλήματα υπήρχαν έχουν υλοποιηθεί και παράλληλα, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί το ποσό», ανέφερε και πρόσθεσε πως πρόκειται για «το πιο πλουσιοπάροχο στεγαστικό σχέδιο που βγήκε έξω στην ύπαιθρο και στο κόσμο από πλευράς του κράτους μας».

Κλείνοντας, ο κ. Μιχαήλ ευχαρίστησε για την ενημέρωση που έγινε αναφορικά και με τα άλλα τα προγράμματα και για τα διάφορα άλλα μέτρα, που αφορούν και το Υπουργείο Εμπορίου, καθώς και για τη στήριξη των ορεινών κοινοτήτων.

ΚΥΠΕ

Home