ΥΠΕΣ: Ο πολιτισμός είναι πρωτίστως βίωμα διά μέσου του χρόνου

ΥΠΕΣ: Ο πολιτισμός είναι πρωτίστως βίωμα διά μέσου του χρόνου

Πέντε προκλήσεις για την ανάπτυξη γης
Τι δήλωσε ο ΥΠΕΣ

Ο πολιτισμός είναι πρωτίστως και πάνω απ’ όλα βίωμα, αποτέλεσμα αλληλοεπιδράσεων και κοινών σημείων αναφοράς δια μέσου του χρόνου, δήλωσε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε χαιρετισμό του, στην εκδήλωση «ΤΑΜΑΣΣΙΑ 2019», στο προαύλιο Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό, ο κ. Πετρίδης είπε ότι αυτό ακριβώς το βίωμα, ως σημείο αναφοράς και κοινό τόπο σκέψης και δράσης, το σύμπλεγμα Κοινοτήτων Ταμασσού κατόρθωσε, μέσα στο πέρασμα των ετών να το μετατρέψει σε ένα πραγματικά αξιόλογο πολιτιστικό γεγονός, που αποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων στην περιοχή.

Όπως είπε «η πολιτεία θα στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες, που συντηρούν και διαιωνίζουν τον πολιτισμό μας και αναδεικνύουν την εθνική μας ταυτότητα», για να προσθέσει ότι «αυτή η πολιτιστική κληρονομιά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχοσύνθεσης και του χαρακτήρα του λαού μας και του ευρωπαϊκού μας προσανατολισμού».

Πρόσθεσε πως «οι διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που διοργανώνονται μέσα στα πλαίσια του Φεστιβάλ σε όλες τις Κοινότητες της περιοχής Ταμασσού, πέραν της Πολιτιστικής αναβάθμισης, επιτυγχάνουν, ιδιαίτερα μέσω του χορού και τραγουδιού, τη σύνδεση κυρίως των νέων με την παράδοση και τις ρίζες μας, βοηθώντας τους να γνωρίσουν τον Πολιτισμό μας, για τον οποίο είμαστε πολύ περήφανοι».

ΚΥΠΕ

Home