Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΕΞ: Πιο ενεργός συμβολή για την πρόληψη της βίας κατά γυναικών

Offsite Team -
25.11.2019 - 13:07

ΥΠΕΞ: Πιο ενεργός συμβολή για την πρόληψη της βίας κατά γυναικών

Thumbnail
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Tο Υπουργείο Εξωτερικών άρχισε να δραστηριοποιείται συστηματικά και να συμβάλλει πιο ενεργά στις διεθνείς προσπάθειες για πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την Παγκόσμια Μέρα Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών.

Το ΥΠΕΞ σημειώνει την πρόσφατη απόφαση του για ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται, σε αυτό το πλαίσιο το ΥΠΕΞ προωθεί, ανάμεσα σε άλλα, τη συζήτηση του θέματος σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, συμβάλλοντας παράλληλα και στη διαμόρφωση θέσεων σε επίπεδο Ε.Ε. και ΟΗΕ, στηρίζοντας και τις αναπτυξιακές δράσεις αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών.

Σημειώνεται επίσης ότι το Υπουργείο Εξωτερικών συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία «Orange The World, UNiTE to End Violence against Women», του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία εντάσσεται στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών, που είναι η 25η Νοεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, το κτίριο Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών θα φωταγωγηθεί απόψε σε πορτοκαλί χρώμα. 

 Αναφέρεται ακόμα ότι  η βία κατά των γυναικών και κοριτσιών αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπινών δικαιωμάτων και εξακολουθεί να είναι διαδομένη σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μία στις τρεις γυναίκες θα πέσει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας, ενώ 87,000 γυναίκες δολοφονήθηκαν το 2017, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές ήταν θύματα των συντρόφων τους ή μελών των οικογενειών τους. Σύμφωνα με την EuroStat, το 80% των θυμάτων εμπορίας προσώπων στην Ε.Ε. είναι γυναίκες, ενώ ανά το παγκόσμιο περίπου 12 εκατομμύρια κορίτσια ηλικίας κάτω των 18 εξαναγκάζονται σε γάμο κάθε χρόνο.

ΚΥΠΕ

Home