Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΕΞ: Συνεχείς οι προσπάθειες για τον Κύπριο στο πλοίο Prudent

Offsite Team -
09.06.2022 - 10:35

ΥΠΕΞ: Συνεχείς οι προσπάθειες για τον Κύπριο στο πλοίο Prudent

Συνεχείς οι προσπάθειες και οι διπλωματικές διεργασίες για επιτυχή κατάληξη του περιστατικού με Prudent Warrior

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες και σε εξέλιξη είναι οι διπλωματικές διεργασίες του Υπουργείου Εξωτερικών για επιτυχή κατάληξη της κρίσης με το πλοίο «Prudent Warrior», το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο ιρανικό λιμάνι Μπανταραμπάς και στο οποίο επιβαίνει και Κύπριος καπετάνιος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι χθες ο Υπουργός Ιωάννης Κασουλίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη σύζυγο του Κύπριου Καπετάνιου του πλοίου και την ενημέρωσε για την επίσκεψη του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλοίο και τη συνάντηση με τον ναυτικό.

«Η επίσκεψη του Πρέσβη μας έγινε προχθές. Ο Υπουργός συνομίλησε με τη σύζυγο του ναυτικού για να εκφράσει τη συμπάθεια και συμπαράστασή του και την ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το κράτος για λήξη του περιστατικού», ανέφερε.

Ο κ. Δημητρίου είπε ότι ο ναυτικός είναι καλά στην υγεία του, όπως και όλοι οι επιβαίνοντες, και ενημερώθηκε από τον Πρέσβη μας για τις ενέργειες για προξενική αρωγή.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι είμαστε σε επαφή με τις αρχές του Ιράν για διαχείριση της προξενικής διάστασης του θέματος για επιτυχή κατάληξη», ανέφερε.

Το ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Prudent Warrior», μαζί με το «Delta Poseidon» καταλήφθηκαν από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και παραμένουν σε αιχμαλωσία. Το πρώτο πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι του Μπανταραμπάς.

Στο «Prudent Warrior», σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται συνολικά 23 άτομα.

ΚΥΠΕ

Home