Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπο κράτηση 24χρονος για εμπορία προσώπων και εικονικούς γάμους

Offsite Team -
27.06.2019

Υπο κράτηση 24χρονος για εμπορία προσώπων και εικονικούς γάμους

Thumbnail
Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί άλλο ένα πρόσωπο ηλικίας 25 χρόνων

Διάταγμα προσωποκράτησης για χρονική περίοδο οκτώ ημερών, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον 24χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας ενήλικων προσώπων, τέλεσης εικονικών γάμων, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί άλλο ένα πρόσωπο ηλικίας 25 χρόνων, ενώ δύο γυναίκες έχουν εντοπιστεί και αναγνωριστεί ως πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε όταν στις 19 Ιουνίου, 2019, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι 18χρονη από χώρα της Ευρώπης, κρατείται παρά τη θέλησή της, σε άγνωστο της χώρο στην Λευκωσία.

Γύρω στη 1.40 τα ξημερώματα στις 20 Ιουνίου, μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν στο χώρο ελέγχου διαβατηρίων του Αεροδρομίου Λάρνακας, την 18χρονη, η οποία είχε μεταβεί στο αεροδρόμιο, με σκοπό να αναχωρήσει για τη χώρα της. Μαζί της βρίσκονταν μία γυναίκα 21 ετών και ένας άνδρας 25 ετών.

Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, μετέβησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου παρέλαβαν τα τρία πρόσωπα και διενήργησαν εξετάσεις. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο κοπέλες είχαν αφιχθεί στην Κύπρο, στις 16 Ιουνίου, 2019. Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, φέρονται να τέλεσαν εικονικούς γάμους με υπηκόους τρίτων χωρών, τους οποίους φέρεται να διευθέτησε ο 25χρονος, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι δύο κοπέλες παραδόθηκαν σε μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και μετά από σχετικές συνεντεύξεις που τους λήφθηκαν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων.

Εναντίον του 25χρονου εξασφαλίστηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη την ίδια μέρα, ενώ στις 21 Ιουνίου, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε εναντίον του διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο επτά ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. 

Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων διερευνά την υπόθεση.

Home