Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπό κράτηση δύο πρόσωπα στην Πάφο για παράνομη εργοδότηση

Offsite Team -
18.10.2021

Υπό κράτηση δύο πρόσωπα στην Πάφο για παράνομη εργοδότηση

Thumbnail
Οι δύο ιδιοκτήτες θα διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και της αδήλωτης εργασίας.

Δύο υποθέσεις παράνομης εργοδότησης διερευνά η Αστυνομία Πάφου, η οποία συνέλαβε δυο πρόσωπα ηλικίας 23 και 21 ετών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις 17.10.21, στις 09:00 το πρωί, μέλη τη Υπηρεσίας Αλλοδαπών Πάφου μετέβησαν για έλεγχο σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων για διερεύνηση πληροφορίας ότι εκεί εργάζονται παράνομα αλλοδαποί. Στο μέρος εντόπισαν μια γυναίκα ασιατικής καταγωγής να εργάζεται και από έλεγχο που έγινε στα στοιχεία της διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 23χρονη που διαμένει παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η 23χρονη συνελήφθη για τα αδικήματα της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας, της παράνομης εργοδότησης και τέθηκε υπό κράτηση. Ως εργοδότη της κατονόμασε 50χρονο Ελληνοκύπριο.

Εξάλλου  σε δεύτερη περίπτωση χτες στις 09:00 το πρωί  μέλη της ΥΑΜ μετέβησαν για έλεγχο στην περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων σε εστιατόριο όπου εντόπισαν 21χρονο ασιατικής καταγωγής να εργάζεται παράνομα χωρίς την εξασφάλιση της σχετικής άδειας. Όπως διαφάνηκε, ο 21χρονος είναι αιτητής πολιτικού ασύλου από τις 2.4.21 και διαμένει μόνιμα στο έδαφος της Δημοκρατίας κατόπιν του ότι το αίτημα του βρίσκεται υπό εξέλιξη. Αυτός συνελήφθη για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης και κατονόμασε ως εργοδότη του Ελληνοκύπριο 49 ετών.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι δύο ιδιοκτήτες θα διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και της αδήλωτης εργασίας. Ο αστυνομικός σταθμός Πέγειας διερευνά και τις δύο υποθέσεις. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home