Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά παρά την κοινότητα της Αναρίτας

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά παρά την κοινότητα της Αναρίτας

Τρέχει και δεν φτάνει η Πυροσβεστική /Ξανά στη μάχη εναέρια μέσα

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί δασική πυρκαγιά εντός της κοινότητας Αναρίτας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σήμερα Παρασκευή 02 Ιουλίου, 2021 και ώρα 15:10 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά εντός της κοινότητας Αναρίτας.

Για τη πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 5 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου με 11 στελέχη και ένα στέλεχος του Τμήματος Δασών, την κατάσβεση συνέδραμαν τα δύο μισθωμένα αεροσκάφη και τα δύο μισθωμένα ελικόπτερα. 

Επίσης ουσιαστική ήταν η συνεισφορά του πυροσβεστικού οχήματος της κοινότητας καθώς και 2 ιδιωτικών γεωργικών ελκυστήρων, καθώς και του πυροσβεστικού οχήματος της Υπηρεσίας Θήρας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:50.

Η πυρκαγιά κατέκαψε 4 εκτάρια με άγρια βλάστηση, ενώ προκάλεσε επίσης ζημιές σε πλαστικούς γεωργικούς αγωγούς μεταφοράς νερού.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Κ.Σ. Αναρίτας Μιχάλης Νικάνδρου  εξέφρασε την λύπη του για την εκδήλωση της φωτιάς, εκτιμώντας πως πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS 

Η πυρκαγιά συνέχισε, εκδηλώθηκε από την περιοχή και συγκεκριμένα από το αργάκι “Ρετζεπιή” το οποίο διαθέτει πλούσια βλάστηση.

Επεσήμανε επίσης πως στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και εθελοντές κάτοικοι της κοινότητας Αναρίτας.

ΚΥΠΕ

Home