Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου (βίντεο)

Offsite Team -
17.06.2021

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου (βίντεο)

Μεγάλη η καταστροφή - Κάηκε έκταση περίπου 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων - Φωτογραφίες, βίντεο

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην κοινότητα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου. 

Όπως μας λέχθηκε από πλευράς Τμήματος Δασών η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Μάλιστα οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατά τη χθεσινή βραδιά και αφού κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 22:00.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Με το πρώτο φως της ημέρας οι πυροσβέστες προχώρησαν στην τελική κατάσβεση της πυρκαγιάς.

1

Λόγω της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς και της περιμέτρου που φτάνει τα 6 χιλιόμετρα, στην περιοχή παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για την πλήρη ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς, για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων και για την πλήρη κατάσβεση των μικρών εστιών που υπάρχουν.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων καλυμμένη κυρίως με δασική βλάστηση.  

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 27 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, 7 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 3 πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, 9 προωθητές γαιών και 2 βυτιοφόρα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μέλη της Πολιτικής Άμυνας, της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και των Επαρχιακών Διοικήσεων.

Τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος 2 που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 9 πτητικά μέσα, 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα 2 μισθωμένα αεροσκάφη, τα 2 μισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας και 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.  

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Home