Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο κτίριο διοίκησης της Προεδρίας

Offsite Team -
20.10.2021 - 13:27

Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο κτίριο διοίκησης της Προεδρίας

Το έργο θα κοστίσει €2,21 εκατομμύρια-Θα οδηγήσει στην πιο εύρυθμη λειτουργία της διοικητικής δομής στο Προεδρικό

Πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου και του προϊστάμενου της Κυπριακής Προεδρίας, Θεοδόση Τσιόλα η υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση του νέου κτηρίου διοίκησης της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η κατασκευή του οποίου θα οδηγήσει στην πιο εύρυθμη λειτουργία της διοικητικής δομής στο Προεδρικό Μέγαρο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως αναφέρθηκε, το έργο θα είναι συνολικής αξίας €2,21 εκατομμυρίων και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίοδο 19 μηνών.

 

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι η υλοποίηση του έργου θα γίνει με τη μέθοδο Μελέτη, Κατασκευή και Συντήρηση και σύμφωνα με τη σύμβαση ο εργολάβος θα μελετήσει και θα ολοκληρώσει τις κατασκευαστικές εργασίες εντός 19 μηνών, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχει την ευθύνη για τη συντήρηση του έργου για περίοδο 12 ετών.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Όπως είπε, το έργο αφορά στην ανέγερση ενός νέου ανεξάρτητου κτιρίου με εμβαδόν 1.000 τετραγωνικών μέτρων και θα αποτελέσει το νέο μέρος του συγκροτήματος στον λόφο του Προεδρικού Μεγάρου και θα στεγάζει κυρίως γραφειακές λειτουργίες αλλά και αποθηκευτικούς χώρους ειδικής χρήσης με εξειδικευμένα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα.  

«Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην προσαρμογή του κτιρίου στο τοπίο και στον ιστορικό χαρακτήρα του συγκροτήματος», είπε.  

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, το κτίριο θα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του λόφου και θα αναπτύσσεται σε επίπεδα, με το υψηλότερο να φιλοξενεί σύγχρονους γραφειακούς χώρους, ενώ στο χαμηλότερο θα διαμορφώνονται οι αποθηκευτικοί χώροι.  

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα έχει την ευθύνη του συντονισμού του έργου και η παρακολούθησή του θα γίνεται από λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών.  

Καταλήγοντας, ο κ. Καρούσος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο στόχος όλων είναι όπως το έργο ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος, του κόστους και της ποιότητας που καθορίζονται στη σύμβαση.  

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιόλας χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική η προσθήκη αυτού του νέου κτιρίου στο συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου, καθότι θα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία της διοικητικής δομής της προεδρίας.  

«Αυτή τη στιγμή έχουμε διάσπαρτα σε διάφορα μέρη της προεδρίας σε προκατασκευασμένους χώρους τα μέλη της διοίκησης της προεδρίας, το διοικητικό και γραφειακό προσωπικό και ως εκ τούτου τώρα μπαίνει μια τάξη, διαμορφώνεται ένα νέο κτίριο το οποίο θα στεγάσει τις ανάγκες της διοίκησης και του γραφειακού προσωπικού της Προεδρίας», είπε.  

Το κτίριο, πρόσθεσε, θα οδηγήσει σε πιο εύρυθμη λειτουργία τη διοικητικής δομής εκεί.  

Ευχαριστώντας τόσο τον Υπουργό και το επιτελείο του Υπουργείου, ο κ. Τσιόλας κατέληξε λέγοντας πως «αναμένουμε όπως το έργο αυτό προχωρήσει μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί έτσι ώστε να υλοποιηθεί και ο δικός μας σχεδιασμός».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home