Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπόθεση Αθ. Νικολάου: Οι ποινικοί ανακριτές θα ζητήσουν παράταση

Του Γιώργου Μχαηλίδη -
26.01.2022 - 06:00

Υπόθεση Αθ. Νικολάου: Οι ποινικοί ανακριτές θα ζητήσουν παράταση

Τέσσερις μήνες μετά το διορισμό τους - Πως προχωρά η έρευνα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Tέσσερις μήνες μετά το διορισμό των τριών ποινικών ανακριτών για να διερευνήσουν τα αίτια θανάτου του Αθανάσιου Νικολάου τέως από τη Λεμεσό η Offsite αποκαλύπτει σήμερα ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Σάββας Μάτσας θα ζητήσει παράταση από τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη.

Σημειώνεται ότι με βάση τους όρους εντολής της Επιτροπής οι ανακριτές  Σάββας Μάτσας, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης και Αντώνης Αλεξοπουλος που διορίστηκαν στις 07  Σεπτεμβρίου 2021  είχαν 4 μήνες για την έκδοση πορίσματος. Ωστόσο, εφόσον δεν ολοκλήρωναν το έργο τους έχουν δικαίωμα να ζητήσουν και άλλο χρόνο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Οι Σάββας Μάτσας, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης και Αντώνης Αλεξόπουλος ανέλαβαν συγκεκριμένα κομμάτια του μαρτυρικού υλικού, αφού παρέλαβαν το ογκώδες μαρτυρικό υλικό από τον Αρχηγό Αστυνομίας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως πληροφορούμαστε, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η μελέτη του μαρτυρικού υλικού και τότε θα ξεκαθαρίσουν ποιοι θα κληθούν να δώσουν κατάθεση. Σημειώνεται ότι ενδεχομένως κάποιοι που κατέθεσαν στην πρώτη έρευνα να κληθούν να ξανακαταθέσουν.Ο αριθμός όσων θα καταθέσουν και το είδος της κατάθεσης  θα εξαρτηθεί μέσα από τη μελέτη του μαρτυρικού υλικού. Ο εθνοφρουρός Αθανάσιος Νικολάου εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005.  Τα ευρήματα των εξετάσεων μετά την εκταφή, δείχνουν ότι ο θάνατος του 26χρονου τότε εθνοφρουρού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού

 

 

 

 

 

 

Home