Υπόθεση μαθήτριας με μαντήλα: Υπήρξαν παρεμβάσεις από κόμματα

Υπόθεση μαθήτριας με μαντήλα: Υπήρξαν παρεμβάσεις από κόμματα

Τι κατήγγειλαν στην Επιτροπή  Παιδείας οι οργανωμένοι γονείς

Ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής τέθηκε σήμερα το θέμα με την εκδίωξη μαθήτριας με μαντήλα από τον Διευθυντή σχολείου στην Λευκωσία.

Όπως λέχθηκε από πλευράς υπουργείου ην διοικητική έρευνα θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας με το αποτέλεσμα να αποστέλλετε στον υπουργό Παιδείας για να διαφανεί κατά πόσο θα πρέπει να διεξαχθεί πειθαρχική ερευνα για το όλο συμβάν, με εκπρόσωπο του υπουργείου να τονίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συγκάλυψη του όλου θέματος.

Μάλιστα όπως τονίστηκε το υπουργείο Παιδείας μετά το περιστατικό διασφαλίστηκε η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, τονίζοντας ότι ο Διευθυντής απομακρύνθηκε από το σχολείο σε συνεννόηση μαζί του, και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε εκδίωξη του από το σχολείο πρώτου ολοκληρωθεί η έρευνα.

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσαν τα όσα είπε ενώπιον του σώματος εκπρόσωπος των οργανωμένων γονέων μέσης εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας ουσιαστικά ότι μέλη του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου  έχουν δεχθεί πολιτικές παρεμβάσεις για να πάρουν θέση είτε υπερ του διευθυντη είτε υπέρ της μαθήτριας.

Μάλιστα όπως υποστήριξε στο σχολείο μετά το περιστατικό υπάρχει τεταμένο πολιτικοποιημένο κλίμα, με τους γονείς να εκφράζουν φόβο να μην μεταφερθεί και στους μαθητές αυτό το κλίμα. Τέλος, μέλη της επιτροπής αλλά και παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι θα πρέπει στους κανονισμούς του σχολείου να υπάρχει σαφείς οδηγίες για την στολή αλλά και τα θρησκευτικά σύμβολα.

Tags
Home