Υπόθεση «Ορέστη»: Από το φρεάτιο στην καταχώρηση της υπόθεσης

Υπόθεση «Ορέστη»: Από το φρεάτιο στην καταχώρηση της υπόθεσης

Δύτες από το Ισραήλ στις λίμνες του «Ορέστη»
Συμπλήρωσαν τον φάκελο της υπόθεσης και στέλνουν σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο τον 35χρονο Ίλαρχο 

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει και επίσημα η υπόθεση του 35χρονου καθ ομολογίαν κατα συρροή δολοφόνου. 

Δύο μήνες μετά την σύλληψη του και την πλήρη εξιχνίαση των επτά δολοφονιών του με την εξεύρεση και των επτά θυμάτων η υπόθεση οδηγείτε το πρωί της Παρασκευής για καταχώρηση στο Δικαστήριο, με τον 35χρονο μετά και την εξέλιξη αυτή να οδηγείτε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου.

Οι ανακριτές της υπόθεσης βρίσκονταν τα τελευταία 24ωρα σε συνεχής επαφή με στόχο να δουν πως θα προχωρήσουν βλέποντας το όγδοο διάταγμα κράτησης του 35χρονου να εκπνέει, και έτσι μετά από διαβουλεύσεις και συνεννόηση με την Νομική υπηρεσία αποφασίστηκε η καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία αναμένεται να καταθέσει επτά διαφορετικούς φακέλους που αφορούν τις δολοφονίες των 5 γυναικών και των δύο παιδιών.

Το ιστορικό 

Υπενθυμίζεται ότι το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεση που απασχολεί την Κυπριακή κοινωνία εδώ και δύο μήνες άρχισε να ξετυλίγεται στις 14 Απριλίου όταν τουρίστες εντόπισαν πτώμα σε φρεάτιο στο Μεταλλείο Μιτσερού, πτώμα το οποίο μετά από επιστημονικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον 38χρονη Mary Rose. 

Αν και αρχικά συνελήφθη για την υπόθεση 33χρονος, τελικά οι αρχές μέσα από μαρτυρίες και με την βοήθεια του ηλεκτρονικού εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον διαδικτυακό Ορέστη με το οποίο μιλούσε η Mary Rose μέσα από πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι αρχές ενώ συνεχίζαν τις έρευνες για εντοπισμό της κόρης της Mary Rose  της 6χρονης Σιέρας εντοπίζουν στο φρεάτιο ακόμη ένα γυναικείο πτώμα στις 20 Απριλίου, με τις πρώτες ενδείξεις για μια πρωτοφανή υπόθεση να αρχίζουν να σχηματίζονται. 

Στις 25 Απριλίου ο 35χρονος σε ιδιόχειρη κατάθεση του αποκαλύπτει στις αρχές την δράση του υποδεικνύοντας αλλά τρία σημεία στα οποία ξεφορτώθηκε θύματα του, με τις αρχές μετά από υπόδειξη του να προχωρούν στο εντοπισμό γυναίκας σε λάκκο στο πεδίο Βολής Ορούντας.

Στην Συνέχεια οι έρευνες στράφηκαν στην Κόκκινη λίμνη για εντοπισμό 3 θυμάτων του 35χρονου σε βαλίτσες, με τις αρχές μετά από εντατικές έρευνες να βρίσκουν στις 28 Απριλίου, στις 5 Μαΐου και στις 4 Ιουνίου τα τρία θύματα που ξεφορτώθηκε ο 35χρονος στην κόκκινη λίμνη.

Το μακάβριο έργο της εύρεσης πτωμάτων ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου με τον εντοπισμό στην λίμνη Μεμί της σορού της 6χρονης Σιέρας. Μετά και τον εντοπισμό και των επτά σορών αλλά και την λήψη περισσότερων από 700 καταθέσεις, το ανακριτικό έργο έφτασε στο τέλος του, με αποτέλεσμα η συνέχεια να αναμένεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου. 

Τα θύματα

  • Μαρί Ρόουζ, 38 ετών - 14 Απριλίου εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό
  • Αριάν Παλάνας, 28 ετών - 20 Απριλίου εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό
  • Κάχτα Ανού, 30 ετών - 25 Απριλίου εντοπίστηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας
  • Λίβια Μπουνέα, 36 ετών - 28 Απριλίου εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη
  • Έλενα Μπουνέα, 8 ετών - 5 Μαΐου εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη
  • Mαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, 29 ετών - H σορός της εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης 4/6 στην Κόκκινη λίμνη
  • Σιέρα η σορός της εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12/6 στην Λίμνι Μεμί στο Ξυλιάτου 
Home