Υπόθεση «Ορέστη»: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Υπόθεση «Ορέστη»: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Τα δεδομένα και τα επόμενα βήματα στην υπόθεση που συγκλονίζει το Παγκύπριο

Συνεχίζονται για 18η μέρα οι έρευνες της αστυνομίας σε Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, και λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για εντοπισμό ακόμα τριών σορών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε και στον ιδιόχειρη κατάθεση του ο 35χρονος Ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η αστυνομία ψάχνει για ακόμη δύο σορούς στην κόκκινη λίμνη, και για την σορό της 6χρονης Σιέρα στην Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί σε Φρεάτιο στο Μεταλλείο Μιτσερού, τα άψυχα σώματα της Mary Rose και Arian Palanos στις 14 και 20 Απριλίου αντίστοιχα. 

Παράλληλα μετά από υποδείξεις του 35χρονου «Ορέστη» βρέθηκε σε λάκκο στο πεδίο βολής της Ορούντας το άψυχο σώμα γυναίκας από το Νεπάλ στις 25 Απριλίου, όπως επίσης και βαλίτσα μέσα στην οποία υπήρχε το άψυχο σώμα γυναίκας στην κόκκινη λίμνη στις 28 Απριλίου.

Τα επόμενα βήματα των αρχών

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει το συντομότερο διαλεύκανση της υπόθεσης από χθες στις έρευνες συμμετέχουν και εμπειρογνώμονες της Scotland Yard. Μάλιστα οι εμπειρογνώμονες  μετέβησαν και στα σημεία δράσης του 35χρονου με σκοπό να γίνει χαρτογράφηση των περιοχών και να μελετηθούν τα επόμενα βήματα.

Παράλληλα κατά την διάρκεια της χθεσινής μέρας έγινε νεκροτομή στη σορό που εντοπίστηκε σε βαλίτσα ενώ άρχισε και στη σορό που εντοπίστηκε στο πεδίο βολής στην Ορούντα από τον εμπειρογνώμονα Ιατροδικαστή που έφτασε από το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με Κύπριους Ιατροδικαστές, με την ίδια ομάδα να προγραμματίζει να διενεργήσει νεκροτομή και στις άλλες δύο σορούς κατά την σημερινή μέρα.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες παράλληλα σε Κόκκινη λίμνη και λίμνη Μεμί εν αναμονή και της καθόδου στην Κύπρο του ειδικού μηχανήματος Sonar την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας κατά την διάρκεια της σημερινής μέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες με την χρήση της ρομποτικής κάμερας, ενώ στο Ξυλιάτο θα ολοκληρωθούν οι έρευνες με την χρήση Σκαφάνδρου στα κρίσιμα σημεία, με στόχο τις επόμενες μέρες να προετοιμαστεί η περιοχή για την κάθοδο του Sonar. 

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν στην Offsite οτι οι έρευνες μέχρι και την Παρασκευή στην κόκκινη λίμνη θα συνεχιστούν με την Ρομποτική κάμερα με την ελπίδα ότι η ορατότητα θα επιστρέψει τον εντοπισμό κάποιου από τα θύματα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ήδη έχει ετοιμαστεί το πλάνο για την κάθοδο του Sonar, με την πρώτη έρευνα του να αναμένεται το ερχόμενο Σάββατο όπως αποφασίστηκε στην Κόκκινη λίμνη.  

Home