Υπόθεση «Ορέστη»: Ξανά στο δικαστήριο ο 35χρονος Ίλαρχος

Υπόθεση «Ορέστη»: Ξανά στο δικαστήριο ο 35χρονος Ίλαρχος

Νέες ελπίδες για την ανεύρεση της μικρής Σιέρα
Οι 57 μέρες στο Κελί και τα επόμενα βήματα μετά και τον εντοπισμό και των 7 θυμάτων  

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας αναμένεται να ξανά οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής 14/6 ο 35χρονος Ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς. Η 8η προσαγωγή του 35χρονου tου καθ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου στο δικαστήριο γίνεται ακριβώς δύο μήνες μετά την ανεύρεση του πρώτου θύματος στο φρεάτιο εγκαταλελειμμένου μεταλλείου στο Μιτσερό.

Η αστυνομία αναμένεται να ζητήσει την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του για άλλες 8 μέρες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές υπολείπεται ακόμα ανακριτικό έργο για την καταχώρηση της υπόθεσης στο Δικαστήριο.  Όπως πληροφορείται η Offsite η αστυνομία θέλει να ολοκληρώσει το ανακριτικό έργο τόσο για τις επτά δολοφονίες όσο και για την υπόθεση βιασμού.

Μάλιστα οι αρχές ίσως να αναμένουν την ταυτοποίηση των δύο τελευταίων θυμάτων του «Ορέστη» τα οποία εντοπίστηκαν σε κόκκινη λίμνη και λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου στις 4 και 12 Ιουνίου και πιθανότατα ανήκουν στις Μαρικά Βαλντέζ και την 6χρονη Σιέρα.  

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από πλευράς αστυνομίας δεν διευκρινίζεται εάν αυτή είναι η τελευταία φορά που θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για ανανέωση κρατησης, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του ανακριτικού έργου. Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει το δικαίωμα κράτησης υπόπτου μέχρι και τρεις μήνες, με το 35χρονο να παραμένει υπό κράτηση εδώ και 57 μέρες.

Το χρονικό της αφρικής 

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία κατάφερε μετά από 59 μέρες ερευνών να κλείσει τον κύκλο της εξεύρεσης και των των 7 θυμάτων του «Ορέστη». 

Συγκεκριμένα χρονικά εντοπίστηκαν 2 θύματα στο φρεάτιο Μεταλλείου στο Μιτσερό, ένα θύμα σε λάκκο στο πεδίο Βολή στην Ορούντα, 3 θύματα σε βαλίτσες στην Κόκκινη λίμνη, ένα θύμα τυλιγμένο σε σεντόνι στην λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου.

Τα θύματα :

  • Μαρί Ρόουζ, 38 ετών - 14 Απριλίου εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό
  • Αριάν Παλάνας, 28 ετών - 20 Απριλίου εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό
  • Κάχτα Ανού, 30 ετών - 25 Απριλίου εντοπίστηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας
  • Λίβια Μπουνέα, 36 ετών - 28 Απριλίου εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη
  • Έλενα Μπουνέα, 8 ετών - 5 Μαΐου εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη
  • Mαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, 29 ετών - H σορός της εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης 4/6 στην Κόκκινη λίμνη
  • Σιέρα η σορός της εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12/6 στην Λίμνι Μεμί στο Ξυλιάτου 
Home