Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ναι για μεταφορά οστού στην Αθήνα

Offsite Team -
26.01.2021

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ναι για μεταφορά οστού στην Αθήνα

Thumbnail
Με την οικογένεια του άτυχου νέου να ελπίζει ότι θα αποδειχθεί πως ο θάνατος του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Με τη σύμφωνο γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας, εκδόθηκε σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, διάταγμα για μεταφορά του υοειδούς οστού του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, για εξειδικευμένες εξετάσεις στην Αθήνα, με την οικογένεια του άτυχου νέου να ελπίζει ότι θα αποδειχθεί πως ο θάνατος του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

 

Υπενθυμίζεται πως το άψυχο σώμα του 26χρονου εντοπίστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 κάτω από το γεφύρι της Άλασσας και έκτοτε η οικογένεια προσπαθεί να αποδείξει ότι πρόκειται για δολοφονία. Πριν από ένα χρόνο το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου έγινε η εκταφή των οστών, τα οποία εξετάστηκαν από ιατροδικαστές και εμπειρογνώμονες.

 

Μετά από αίτημα της οικογένειας και κατόπιν διαβουλεύσεων με την Νομική Υπηρεσία, εκδόθηκε σήμερα δικαστικό διάταγμα για μεταφορά του υοειδούς οστού του 26χρονου, από εκπρόσωπος της Αστυνομίας, στο Α’ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Το οστό θα παραληφθεί από εμπειρογνώμονα της Δημοκρατίας και στην παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας θα γίνουν εξειδικευμένες επεξεργασίες και εξετάσεις, οι οποίες δεν θα ξεπεράσουν χρονικά την περίοδο των τριών μηνών από σήμερα, ημέρα έκδοσης του διατάγματος.  

Ακολούθως, θα παραληφθεί και πάλι από εκπρόσωπο της Αστυνομίας για μεταφορά του πίσω στην Κύπρο και θα παραμείνει σε ασφαλή χώρο στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, όπου θα μεταφερθούν και τα υπόλοιπα οστά, που μέχρι σήμερα βρίσκονταν υπό φρούρηση στο νεκροτομείο του ΓΝ Λεμεσού.  

Τα αποτελέσματα της εξέτασης του υοειδούς οστού θα κοινοποιηθούν στον Γενικό Εισαγγελέα και στον δικηγόρο της οικογένειας, ενώ ο θανατικός ανακριτής θα εξετάσει το φάκελο και το ενδεχόμενο έκδοσης νέων οδηγιών ή διαταγμάτων που αφορούν την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.  

Εκ μέρους της οικογένειας, ο δικηγόρος Χρίστος Πουργουρίδης ευχαρίστησε τον Γενικό Εισαγγελέα και την Νομική Υπηρεσία για τη θετική τους στάση και συνεργασία, στο αίτημα για μεταφορά του οστού στην Ελλάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home