Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπουργείο Υγείας: Μειώνει το κόστος στην εισαγωγή φαρμάκων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
22.09.2022 - 06:00

Υπουργείο Υγείας: Μειώνει το κόστος στην εισαγωγή φαρμάκων

Νομοσχέδιο στην επιτροπή Υγείας - Έντονη αντίδραση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Ώθηση στον ανταγωνισμό εισαγωγής φαρμάκων με αντίκτυπο στις τιμές προς όφελος των καταναλωτών θέλει να δώσει το Υπουργείο Υγείας με νομοσχέδιο που συζητείται στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής. 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Υπουργείο θέλει να βάλει στο παιχνίδι τις εισαγωγής την παράλληλη αγορά, ώστε το κόστος να μειωθεί προς όφελος των ασθενών.

Όπως εξήγησε στην Offsite News ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Ευθύμιος Δίπλαρος σκοπός του Υπουργείου είναι τα φάρμακα με τα ίδια συστατικά και το ίδιο όνομα  να μπορούν να μπουν στην παράλληλη αγορά. Με αυτό τον τρόπο εκτός από τους εισαγωγείς θα  μπορούν να εισαχθούν φάρμακα και από άλλα  αδειοδοτημένα πρόσωπο  και το κόστος να μειώνεται. Ωστόσο όπως είπε, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν σε αυτή την πρόταση.

>>>>Διαβάστε επίσης: Υπουργικό: Εγκρίνει τις συστάσεις της Επιτροπής για εμβόλια<<<

Πιερά Ισσεγιέκ: «Θα καταστραφούν τα φαρμακεία»

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερά Ισσεγιέκ μιλώντας στην Offsite News ανέφερε ότι «εμείς δεν αποδεχόμαστε το νομοσχέδιο όπως κατατέθηκε στην Επιτροπή  Υγείας της Βουλής αφού με αυτό τον τρόπο θα καταστραφούν τα φαρμακεία αφού θα είναι αναγκασμένα να έχουν δυο και τρία στοκ. Όπως είπε, το σύστημα του ΓεΣΥ δεν επιτρέπει να πωλείται το ίδιο ακριβώς φάρμακο  σε διαφορετική τιμή, ενώ εφόσον δεν γίνουν διευθετήσεις πολλά φαρμακεία θα έχουν σοβαρά προβλήματα».

Home