Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΠ: Νόμιμη η παραχώρηση θέσεων σε φοιτητές με διεθνείς εξετάσεις

Offsite Team -
26.08.2019 - 16:30

ΥΠΠ: Νόμιμη η παραχώρηση θέσεων σε φοιτητές με διεθνείς εξετάσεις

Thumbnail
Το σχόλιο του Υπουργού Παιδείας για το ζήτημα

Καθόλα νόμιμες, "σύμφωνα με το τί φαίνεται", είναι οι διαδικασίες που Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ) και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ακολούθησαν για παραχώρηση θέσεων σε υποψήφιους φοιτητές με διεθνείς εξετάσεις, δήλωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης.

Ερωτηθείς για το ζήτημα αυτό, έπειτα από συνάντηση με φορείς  της Ειδικής Εκπαίδευσης, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι  απαντήσεις έχουν δοθεί από τα ίδια τα δύο πανεπιστήμια, το θέμα, ωστόσο, θα μελετηθεί και από το Υπουργείο Παιδείας.

Για την αξίωση γονέων όπως ζητηθεί γνωμάτευση από τη Γενική Εισαγγελία για τη νομιμότητα της ενέργειας αυτής, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως "όταν μελετήσω το θέμα θα επανέλθω, ωστόσο, έχω ενημερωθεί και έχω δει τους κανονισμούς, και σύμφωνα με το τί φαίνεται οι διαδικασίες που έχουν ακολουθήσει ΤΕΠΑΚ και ΠΚ είναι καθόλα νόμιμες".

 

"Δεν είμαι όμως ο αρμόδιος να κρίνω και να δώσω τελική γνωμάτευση για το θέμα. Αν χρειαστεί να κάνουμε οτιδήποτε άλλο επί του θέματος θα το κάνουμε", είπε, κλείνοντας.

 
Home