Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΠΑΝ: Δεν προσλαμβάνονται αποκλειστικοί συνοδοί για κάθε παιδί

Offsite Team -
25.08.2021 - 17:24

ΥΠΠΑΝ: Δεν προσλαμβάνονται αποκλειστικοί συνοδοί για κάθε παιδί

Τοποθετούμενο σε δημοσιεύματα που αφορούν την παροχή σχολικών βοηθών/συνοδών

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) απευθύνει εκ νέου έκκληση για ευαίσθητα θέματα όπως το θέμα των σχολικών βοηθών/συνοδών, επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή στην ανάδειξη και προβολή τους.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

 

Τοποθετούμενο την Τετάρτη με ανακοίνωση, σε δημοσιεύματα που αφορούν την παροχή σχολικών βοηθών/συνοδών σε παιδιά διευκρινίζει ότι αυτή λειτουργεί στα πλαίσια των Περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νόμων του 1999 έως 2020.

 

Προσθέτει ότι οι Ειδικές Μονάδες στελεχώνονται με τον απαραίτητο αριθμό σχολικών βοηθών/συνοδών, για να εξυπηρετούνται πλήρως οι γενικές και ατομικές ανάγκες των παιδιών που φοιτούν εκεί.  

Διευκρινίζει επίσης ότι σε καμία διάταξη του Ν.113 (Ι)/99 δεν προνοείται η πρόσληψη ενός και μόνο αποκλειστικού σχολικού βοηθού/συνοδού για κάθε παιδί.  

Αναφέρει περαιτέρω ότι η κατανομή του χρόνου που αφιερώνει ο σχολικός βοηθός/συνοδός ανά παιδί, γίνεται εντός της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου και τον Συνδετικό Λειτουργό και στηρίζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού, στη σοβαρότητα της περίπτωσής του, σε θέματα ασφάλειάς του και στον βαθμό της δυνατότητας αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησής του.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Υπογραμμίζει τέλος ότι το ΥΠΠΑΝ έχει ως στόχο το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και κυρίως την ασφαλή φοίτησή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home