Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το ΥΠΠΑΝ συμβάλλει στη δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας

Offsite Team -
02.09.2021 - 17:02

Το ΥΠΠΑΝ συμβάλλει στη δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας

Τι ανέφερε σε χαιρετισμό του σε Ψηφιακή Διημερίδα

Ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών σε διεθνές επίπεδο αλλά και με βάση τη νέα  ψηφιακή ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, το  Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και ο ίδιος προσωπικά συμβάλλουν δυναμικά στη δημιουργία ενός λειτουργικού και πρωτοπόρου οικοσυστήματος καινοτομίας με έμφαση στην ανάπτυξη της έρευνας, της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, ανέφερε ο ΥΠΠΑΝ Πρόδρομος Προδρόμου σε χαιρετισμό του στην Ψηφιακή Διημερίδα «Καλές πρακτικές αξιοποίησης και ενσωμάτωσης ψηφιακών τεχνολογιών στο Μάθημα της Μουσικής Μέσης Εκπαίδευσης».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε ότι κεντρικό άξονα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί η ένταξη και αξιοποίηση της Ψηφιακής Τεχνολογίας (ΨΤ) στην εκπαίδευση, ως κομβική πλέον διάσταση της σύγχρονης παιδαγωγικής πρακτικής και της σχολικής ζωής και σημείωσε ότι η μετατόπιση στην ψηφιακή μάθηση είναι μονόδρομος, αποτελεί αναγκαιότητα και όχι κάτι πρόσθετο ή πολυτέλεια.

 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας η ψηφιακή τεχνολογία άρχισε να διεισδύει σε κάθε πτυχή της ζωής μας εδώ και χρόνια.  

Έκανε αναφορά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, Ρομποτική, Νανοτεχνολογία, Κοινωνική Δικτύωση, εφαρμογές εικονικού κόσμου και επαυξημένης πραγματικότητας, εκτύπωση 3D, Τεχνητή Νοημοσύνη που όπως είπε αποτελούν  πλέον οικείες λέξεις.  

Είπε πως η  αναπάντεχη κρίση της πανδημίας δημιούργησε έκτακτες συνθήκες και επιτάχυνε την εφαρμογή τους στην καθημερινή μας ζωή και εργασία.  

Πρόσθεσε ότι μπροστά στην ανάγκη να παρθούν μέτρα προστασίας, δόθηκε ως λύση ανάγκης ένα σύστημα εξ αποστάσεως, διά ζώσης αλλά και υβριδικής/μικτής εκπαίδευσης.  

Σημειώσει ότι, από πλευράς του Υπουργείου, ήδη προχωρεί ο σχεδιασμός για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διασύνδεσης του οικοσυστήματος της παιδείας, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση του περιεχομένου όσο και του ψηφιακού εξοπλισμού των σχολείων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε ό,τι αφορά τη διαδικτυακή διημερίδα είπε πως ο σκοπός της είναι διττός, να δώσει βήμα σε αξιόλογους εκπαιδευτικούς τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσουν καλές πρακτικές, εφαρμογές, εργαλεία που δοκίμασαν είτε εισηγούνται και να καταθέσουν τις προτάσεις τους με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που παρέχουν οι ψηφιακές τεχνολογίες, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές αξιοποίησης διάφορων σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων και να επιμορφωθούν μέσω των παρουσιάσεων για το πώς μπορούν να ενσωματώσουν δημιουργικά τις τεχνολογίες στη διδακτική σας καθημερινότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home