Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ.Υγείας: Μάσκα & στα βουνά για κυνηγούς-ΟΧΙ συνοδοί πριν τις 5

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
29.10.2020

Υπ.Υγείας: Μάσκα & στα βουνά για κυνηγούς-ΟΧΙ συνοδοί πριν τις 5

Thumbnail
Πολλές απορίες για χρήση μάσκας και συνοδούς χωρίς άδεια κυνηγίου για την εξαίρεση στις 2 επαρχίες-Τι λέει το Υπ. Υγείας

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Την ερχόμενη Κυριακή αρχίζει επίσημα η περίοδος του κυνηγίου της πέρδικας και του λαγού. Τις τελευταίες ημέρες αναδείχθηκε σε μείζον θέμα η εξαίρεση που πήραν τελικά οι κυνηγοί. Απορίες υπάρχουν επίσης για την χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής εξόρμησης αλλά και για το κατά πόσο η εξαίρεση για διακίνηση πριν τις 5 αφορά και συνοδούς χωρίς άδεια κυνηγίου. 

Όσον αφορά την χρήση μάσκας, να αναφέρουμε αρχικά ότι η απόσταση ασφαλείας μεταξύ των κυνηγών είναι 100 μέτρα απόσταση αλλά εννοείται ότι υπάρχουν στιγμές ξεκούρασης, φαγητού κτλ που αρκετοί κυνηγοί μαζεύονται μαζί. Η Offsite  έψαξε το θέμα ζητώντας ξεκαθάρισμα από το Υπουργείο Υγείας.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου μιλώντας στην Offsite ξεκαθάρισε ότι «το διάταγμα είναι ξεκάθαρο. Οι κυνηγοί πρέπει να φορούν τις μάσκες τους στο κυνήγι. Δεν υπάρχει λόγος να μην τις φορούν. Το μόνο που διαφοροποιήθηκε είναι η εξαίρεση των δυο ωρών από τις 03:00 το πρωί αντί στις 05:00 που ήταν αρχικά και για τις επαρχίες Λεμεσού - Πάφου».

Εννοείται ότι κυνηγοί που βρίσκονται στο ίδιο αυτοκίνητο και δεν είναι μέλη ίδιας οικογένειας πρέπει να φορούν επίσης μάσκα όπως προβλέπει το διάταγμα. 

Συνοδοί και αποστάσεις

Όσον αφορά το θέμα των συνοδών, όπως μας ειπώθηκε από το Υπ. Υγείας στις επαρχίες που προκύπτει η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 03:00 - 05:00 το πρωί (Λεμεσού και Πάφου) όσοι έχουν ενεργή άδεια κυνηγίου μπορούν να συνοδεύσουν άλλους κυνηγούς. Όσον δεν έχουν άδεια δεν μπορούν να διακινηθούν πριν τις 5.

Home