Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ.Υγείας: Με 3 σημεία απαντά για αξιοπιστία και κόστος των PCR

Offsite Team -
06.01.2022 - 14:12

Υπ.Υγείας: Με 3 σημεία απαντά για αξιοπιστία και κόστος των PCR

Η απάντηση Χατζηπαντέλα στον Άδωνη Γεωργιάδη

Απάντηση στις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος το πρωί της Πέμπτης (6/1) δήλωσε πως είναι χαμηλής αξιοπιστίας τα φθηνά PCR στην Κύπρο, δίνει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας. 

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει τα ακόλουθα: 

1. Όλα τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο για διενέργεια εξετάσεων για τη νόσο Covid-19 πληρούν τις αυστηρότερες των προδιαγραφών που έθεσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμωδών Νοσημάτων ECDC και έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη, ενώ χρησιμοποιούνται στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες.

2. Για την αντικειμενική σύγκριση του κόστους διενέργειας των μοριακών ελέγχων διαφόρων χωρών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες και παράμετροι, όπως οι ανταγωνιστικές διαδικασίες και η πολιτική που ανέπτυξε η κάθε χώρα για την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.  

3. Η Κύπρος κατατάσσεται στις πρωτοπόρες χώρες όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, καθώς έγιναν συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και εμπειρογνωμοσύνης, για τη διάθεση αξιόπιστου μοριακού ελέγχου για τη νόσο COVID-19 στους πολίτες.  

Home