Υπ.Υγείας: Προσωπική άποψη το υποχρεωτικό εμβόλιο - καμία απόφαση

Υπ.Υγείας: Προσωπική άποψη το υποχρεωτικό εμβόλιο - καμία απόφαση

Διευκρινήσεις από τον Υπουργό Υγείας μετά την αναφορά για υποχρεωτικό εμβόλιο

Έντονες είναι οι συζητήσεις αλλά και οι αντιδράσεις τις τελευταίες ώρες  μετά την αναφορά του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους πολίτες. 

Με παρέμβαση του όμως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ το βράδυ της Δευτέρας, ο Υπουργός Υγείας, διευκρίνισε ότι  δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό και η δήλωση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ήταν η προσωπική του άποψη.

Η σχετική δήλωση του:

«Κακώς είχα εκφράσει προσωπικές απόψεις για το εμβόλιο ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικό. Θεωρώ ότι πέραν από τις ευπαθείς ομάδες και τους επαγγελματίες υγείας που για ευνόητους λόγους πρέπει να εμβολιαστούν, θα πρέπει να  βρούμε τους τρόπους ούτως ώστε το εμβόλιο να χορηγηθεί σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται για να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ήταν η προσωπική μου άποψη και κακώς την μετέφερα με τον τρόπο την μετέφερα. Πρέπει να βρεθούν τρόποι όμως να εμβολιαστεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού».

 

Home