Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ.Υγείας:Επέκταση πλατφόρμας έκδοσης safepass για Τουρκοκύπριους

Offsite Team -
10.04.2022 - 20:00

Υπ.Υγείας:Επέκταση πλατφόρμας έκδοσης safepass για Τουρκοκύπριους

Όλες οι πληροφορίες

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους Τουρκοκύπριους οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να αποκτήσουν το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID (EUDCC) πως η υπηρεσία θα επεκταθεί για σταδιακή κάλυψη με βάση ηλικιακά κριτήρια. Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 στις 10:00 π.μ., πέρα από όσους ανεξάρτητα ηλικίας, προτίθενται να ταξιδέψουν και θα τυγχάνουν προτεραιότητας, θα εξυπηρετεί επιπρόσθετα Τουρκοκύπριους που εμπίπτουν στο ηλικιακό όριο 18-20 ετών.

Όπως και προηγουμένως, οι Τουρκοκύπριοι που επιθυμούν να εκδώσουν Πιστοποιητικό εμβολιασμού EUDCC είτε για λόγους ταξιδιού ή διότι εμπίπτουν στα παραπάνω ηλικιακά κριτήρια, παρακαλούνται όπως επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://edvc.moh.gov.cy/, όπου θα μπορούν να υποβάλουν στο Υπουργείο Υγείας ηλεκτρονική αίτηση, που θα πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Για αποφυγή ταλαιπωρίας, η επέκταση των ηλικιακών ορίων θα γίνεται σταδιακά από μικρότερες προς μεγαλύτερες ηλικίες, με στόχο την κάλυψη του συνόλου των δικαιούχων σε εύλογο χρονικό διάστημα. Της επέκτασης αυτής δεν θα προηγείται οποιαδήποτε ανακοίνωση, οπότε οι ενδιαφερόμενοι προτρέπονται να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα για να ενημερώνονται για τις ηλικιακές ομάδες που καλύπτονται.

Home