Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ.Υγείας:Κάθε μέρα διενεργούνται άνω των 100.000 εξετάσεων covid

Offsite Team -
02.01.2022 - 19:27

Υπ.Υγείας:Κάθε μέρα διενεργούνται άνω των 100.000 εξετάσεων covid

«Προχωρήσαμε στην αύξηση των σημείων δειγματοληψίας, καθώς και στη στελέχωση των σημείων σε όλες τις επαρχίες

Εν μέσω της πρωτοφανούς εκτόξευσης των κρουσμάτων που παρατηρείται στη χώρα μας λόγω της παραλλαγής Όμικρον, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες πως επί καθημερινής βάσεως αξιολογούνται τα δεδομένα και καταγράφονται τα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν σε σημεία δειγματοληψίας ή κέντρα εμβολιασμού και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας προχωρούν στις δέουσες ενέργειες, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Καθημερινά διενεργούνται πέραν των 100 χιλιάδων εξετάσεων, αριθμός εξαιρετικά υψηλός σε αναλογία πληθυσμού, με σκοπό την αναχαίτιση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη προχωρήσει στην αύξηση των σημείων δειγματοληψίας, καθώς και στη στελέχωση των σημείων σε όλες τις επαρχίες και τα άτομα που στελεχώνουν τα συγκεκριμένα σημεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την καλύτερη και σωστή εξυπηρέτηση των πολιτών. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες όπως επιδείξουν υπομονή και συνεργασία.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5-11 ετών

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς των παιδιών ηλικίας 5 - 11 ετών που διευθετήθηκαν στο εμβολιαστικό κέντρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία, με τη συνεργασία της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, διενεργήθηκαν 640 εμβολιασμοί.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα Παγκύπρια στις 3 και 4 Ιανουαρίου 2022, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα εξυπηρετούνται παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, μόνο κατόπιν διευθέτησης ραντεβού, στα πιο κάτω σημεία τους:

Λευκωσία

Α) Κρατική Έκθεση – κέντρο Α’

Β) Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού – Κέντρο Υγείας Λατσιών (αύξηση ημερήσιων ραντεβού)

Λεμεσός

Α) Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού – κέντρο Α’

Β) Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού – Παλαιό Νοσοκομείο (αύξηση ημερήσιων ραντεβού)

Λάρνακα

Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού – Παλαιό Νοσοκομείο (αύξηση ημερήσιων ραντεβού)

Αμμόχωστος

Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού – Νοσοκομείο Αμμοχώστου (αύξηση ημερήσιων ραντεβού)

Πάφος

Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού - Γενικό Νοσοκομείο (αύξηση ημερήσιων ραντεβού)

  • Παράλληλα σε άλλα σημεία των εμβολιαστικών κέντρων, στις 3 και 4 Ιανουαρίου 2022, θα εξυπηρετούνται και άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, κατόπιν διευθέτησης ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού ή μέσω των κέντρων ελεύθερης προσέλευσης walk-in απο τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
  • Ωστόσο, λόγω του αυξημένου αριθμού ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα Κρατικής έκθεσης και Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού, τα κέντρα walk-in για τους πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω θα λειτουργήσουν από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Στο 110% της κανονικής η βροχόπτωση για τον Ιούνιο

Offsite Team -
27.06.2022 - 12:30

Στο 110% της κανονικής η βροχόπτωση για τον Ιούνιο

Thumbnail
Βροχερός ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού στην Κύπρο

Στο 110% της κανονικής για τον μήνα Ιούνιο ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης στις ελεύθερες περιοχές από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 9.00 το πρωί της 25ης Ιουνίου, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης την ίδια περίοδο ανήλθε στα 6,6 χιλιοστά, ενώ η κανονική βροχόπτωση για ολόκληρο τον μήνα ανέρχεται στα 6 χιλιοστά.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά την εν λόγω περίοδο σημειώθηκε στη Λευκωσία (Αθαλάσσα) με 44,3 χιλιοστά (633% της κανονικής), στα Πλατάνια με 40,3 χιλιοστά (296% της κανονικής), στο Γεφύρι Παναγιάς με 16,8 χιλιοστά (168% της κανονικής) και στην Αθηένου με 16,1 χιλιοστά (196% της κανονικής).

Αντίθετα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα δεν καταγράφηκε βροχόπτωση στην Πόλη Χρυσοχούς, την Πάνω Παναγιά, τον Σταυρό της Ψώκας και το Κελλάκι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home