Ζητά να απομακρυνθεί ο Διευθυντής με τους πίνακες ο Αρχιεπίσκοπος

Ζητά να απομακρυνθεί ο Διευθυντής με τους πίνακες ο Αρχιεπίσκοπος

Έτοιμη να «σύρει» στα δικαστήρια τον Αρχιεπίσκοπο η ΚΙΣΑ για τις επίμαχες δηλώσεις
Επιστολή Αρχιεπισκόπου στον Υπουργό Παιδείας

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος με την οποία ουσιαστικά ζητά την απομάκρυνση του Διευθυντή Γυμνασίου, με τους επίμαχους πίνακες ζωγραφικής που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις. 

 

Στην επιστολή του ο Μακαριώτατος καταγράφει μια σειρά από λόγους με τους οποίους υποστηρίζει την θέση του. 

 

Όπως αναφέρει: ‘’Ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια άσκησης των δικαιωμάτων του ως καλλιτέχνης, αφού αναπαριστώντας με αισχρό τρόπο την Κεφαλή τής Εκκλησίας μας, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, τον Οποίο η πλειοψηφία τού κυπριακού λαού λατρεύει ως τον μόνο αληθινό Θεό, προσέβαλε σαφώς τα ιερά αισθήματα τού λαού μας. Αν ένας ζωγράφος – καλλιτέχνης, όμως, είναι ταυτόχρονα και υπάλληλος τής Κυβέρνησης, δεν του επιτρέπεται να προσβάλλει με τόσο χυδαίο τρόπο ούτε τον Πρόεδρο τής Κυπριακής Δημοκρατίας ούτε τον επικεφαλής τής Εκκλησίας, αλλ’ ούτε κι οποιοδήποτε σεβαστό μέλος τής Κυβέρνησης. Διότι αυτοί εκπροσωπούν τους θεσμούς τού Τόπου μας’’.

 

Επιπλέον αναφέρει ότι ‘’έθεσε από μόνος του, συνειδητά, τον εαυτό του εκτός Παιδείας. Είναι ανεπίτρεπτο να εξακολουθεί να ασκεί το λειτούργημα του εκπαιδευτικού – παιδαγωγού’’.

 

Κλείνοντας τονίζει ότι ‘’πιστεύουμε, ακράδαντα, ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός δεν έχει θέση πλέον στην Παιδεία τής πατρίδας μας’’.

 

Δείτε την επιστολή:

EP1

 

 EP2

 

Home