Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ζητούν αντισταθμιστικά μέτρα για το Πουρνάρα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
04.10.2022 - 06:00

Ζητούν αντισταθμιστικά μέτρα για το Πουρνάρα

Αυτοψία Ad Hoc Επιτροπής για Δημογραφικό στην κοινότητα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Αντισταθμιστικά μέτρα  για τα προβλήματα που προκαλούν οι μετανάστες στην κοινότητα Κοκκινοτριμιθιάς θα ζητήσει το Κοινοτικό Συμβούλιο από τα μέλη της Ad Hoc Επιτροπής για το Δημογραφικό.

Τα μέλη της Επιτροπής θα βρεθούν σήμερα Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022 στις 09:00 το πρωί στο Κοινοτικό Συμβούλιο και θα συζητήσουν όλο το φάσμα των προβλημάτων με τον Κοινοτάρχη Χριστάκη Μελετιέ  και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου. 

Μελετιές: «Πού να το πεις και να σε πιστέψουν»

Μιλώντας στην Offsite News ο Κοινοτάρχης Χριστάκης Μελετιές ανέφερε ότι «πλέον η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Οι μετανάστες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα προκαλώντας ζημιές, οχληρία και ακαθαρσίες, ενώ οι κλοπές είναι στην ημερήσια διάταξη. Πού να το πεις και να σε πιστέψουν ότι για τους μετανάστες οι αυλές των σπιτιών θεωρούνται δημόσιος χώρος».

Ο κ. Μελετιές τόνισε ότι το πρόβλημα χρονολογείται ενώ ρίχνουν στάχτη στα μάτια ότι το πρόβλημα στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα λύθηκε. Ο κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς τόνισε ακόμα ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην αφήνουν τους βουλευτές να βρεθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

>>>>Διαβάστε επίσης: Νουρής: Ζητήσαμε την βοήθεια των ΟΗΕ για το μεταναστευτικό<<<<

«Θέλουμε αντισταθμιστικά μέτρα»

Ο κ. Μελετιές ανέφερε ακόμα ότι στη συνάντηση θα ζητήσουν χρήματα για ανάπτυξη τη κοινότητας. Θέλουν λεφτά για αναβάθμιση των δρόμων και αύξηση του συντελεστή δόμησης για ανέγερση κατοικίας και άλλα αντισταθμιστικά μέτρα που θα ανακόψουν τους μετανάστες. Ο κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς τόνισε ότι «ό,τι μας προσφέρει η Βουλή θα είναι υποβοηθητικό, αλλά πρέπει να δώσει λύσεις η Κυβέρνηση».

Σημειώνεται ότι την Ad Hoc Επιτροπή για το Μεταναστευτικό αποτελούν οι: Λίνος Παπαγιάννης- πρόεδρος (ΕΛΑΜ), Πρόδρομος Αλαμπρίτης - αναπληρωτής πρόεδρος (ΔΗΣΥ), Χαράλαμπος Πάζαρος, Ευθύμιος Δίπλαρος (ΔΗΣΥ), Παύλολς Μυλωνάς, Ζαχαρίας Κουλίας (ΔΗΚΟ) και Αλέκος Τρυφωνίδης.

Home