Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ζητούν να ρίξουν τις τιμές για να έχουν Κύπριους τουρίστες

Offsite Team -
26.05.2020 - 20:31

Ζητούν να ρίξουν τις τιμές για να έχουν Κύπριους τουρίστες

Thumbnail
Τι ειπώθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου / Όσα ανέφερε ο Υφυπουργός και τα κόμματα

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανακοίνωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους τουρίστες για διακοπές στην Κύπρο και ειδικότερα από το Ισραήλ, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και άλλες χώρες και πρόσθεσε ότι εντός της ημέρας, ή και αύριο θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υγείας τα πρωτόκολλα για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων.

>>> Διαβάστε επίσης: Επιχορηγημένες διακοπές σε ξενοδοχεία - Ποιοι δικαιούνται <<<

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα  και  οι  προοπτικές  του  κυπριακού τουρισμού, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε πως  ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου για την πορεία επανεκκίνησης του τουριστικού τομέα και ότι την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία και στις 9 Ιουνίου τα αεροδρόμια.

Πρόσθεσε πως ενημερώνοντας την Επιτροπή ανέλυσε τους τέσσερις πυλώνες μέσα από τους οποίους το Υφυπουργείο θα κινηθεί ώστε να προωθηθεί η προβολή της Κύπρου ως προορισμού και να στηριχθεί η τουριστική βιομηχανία.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Ο πρώτος πυλώνας δράσης είναι η αποστολή επιστολής στους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου, την οποία θα υπογράφουν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Μεταφορών και ο ίδιος ο Υφυπουργός Τουρισμού, με την οποία θα αναλύεται η κατάσταση στην Κύπρο και οι προοπτικές για τον τουρισμό, είπε προσθέτοντας ότι ο δεύτερος πυλώνας θα κινηθεί στη σφαίρα των τηλεδιασκέψεων που θα διενεργήσει με επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στο εξωτερικό, στους οποίους θα εξηγεί την κατάσταση στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργός Τουρισμού ο τρίτος πυλώνας θα κινηθεί στην προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό με διαφημιστικά βίντεο, με δημοσιεύσεις σε έντυπα και άλλους τρόπους.

Συμπλήρωσε ότι ο τέταρτος πυλώνα θα αναπτυχθεί με προβολή του κυπριακού τουριστικού προϊόντος μέσα από συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης στο εξωτερικό, όπως σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς και άλλα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στις οποίες θα παρατίθεται η κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου Ανδρέας Κυπριανού σε δήλωση μετά τη συνεδρία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος θα τα καταφέρει, προσθέτοντας ότι ο πρωταρχικός στόχος είναι να διατηρηθεί η τουριστική βιομηχανία ζωντανή και βιώσιμη και αν δεν καταφέρει να επιτύχει κέρδη το 2020, να αναμένει και να είναι έτοιμη για το 2021, κατά το οποίο εκτιμάται ότι θα υπάρξει έκρηξη του τουριστικού ρεύματος τόσο προς την Κύπρο όσο και προς πολλές άλλες χώρες. Ανέφερε επίσης ότι " πρέπει όλοι μαζί να λειτουργήσουμε προς την κατεύθυνση βελτίωσης του τουριστικού μας προϊόντος και η Κύπρος να συνεχίσει να χτίζει, γιατί ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της κυπριακής οικονομίας". 

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και υπάρχει αγωνία για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τη διαδικασία με την οποία θα επαναδραστηριοποιηθεί η τουριστική βιομηχανία. Επανέλαβε ότι απαιτείται συντονισμός και σωστή οργάνωση για να μπορέσουμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τη φετινή τουριστική περίοδο και ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει κίνητρα για προώθηση του εγχώριου τουρισμού.

Κάλεσε τους ξενοδόχους να μειώσουν τις τιμές τους για να μπορέσουν να προσελκύσουν Κύπριους τουρίστες, διατυπώνοντας τη θέση ότι η επέκταση της τουριστικής περιόδου και κατά τη χειμερινή περίοδο θα πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητά μας. Ανέφερε επίσης ότι το ΑΚΕΛ ζήτησε από την Hermes Airports να μειώσει τα πολύ ψηλά τέλη στα αεροδρόμια, για να βοηθήσει με τη σειρά της στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ξεκινούμε σοβαρά και μεθοδικά και με στόχο να διατηρήσουμε το τουριστικό μας προϊόν» προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να αποκλείονται ευχάριστες εκπλήξεις.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους παρατήρησε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και αλυσιδωτά. Πρόσθεσε ότι η προσδοκία είναι ότι ο τουριστικός τομέας και ο τουρισμός στην Κύπρο θα φτάσει γύρω στο 30% και ανέφερε ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα και να διατηρηθεί η τουριστική βιομηχανία βιώσιμη και επικερδής.

Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Γιώργος Παπαδόπουλος είπε ότι υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα κατά πόσο θα καταφέρουμε να ανοίξουν χωρίς επιπτώσεις και ομαλά τα ξενοδοχεία και να επανακτηθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Κύπρο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη διατύπωσε τη θέση ότι πρέπει να προωθηθεί ο ενιαίος τουριστικός χώρος Ελλάδας – Κύπρου, καταργώντας όλους του περιορισμούς και τις φορολογίες που υπάρχουν στον τομέα του τουρισμού.

ΚΥΠΕ 

Home