Ζητούν συνάντηση με ΥΠΟΙΚ εκπαιδευτικές οργανώσεις και ΠΑΣΥΔΥ

Ζητούν συνάντηση με ΥΠΟΙΚ εκπαιδευτικές οργανώσεις και ΠΑΣΥΔΥ

Επιπλέον δαπάνες €232 εκατ. για το 2019 - ποιοί θα πληρωθούν
Συνάντηση με ΥΠΟΙΚ θα ζητούν με κοινή επιστολή τους εκπαιδευτικές οργανώσεις και ΠΑΣΥΔΥ

Τις επόμενες δύο με τρεις μέρες αναμένεται να αποσταλεί στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη κοινή επιστολή των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και της ΠΑΣΥΔΥ, με την οποία θα ζητείται συνάντηση μαζί του για συζήτηση του συνταξιοδοτικού ζητήματος.  

Αυτό αποφασίστηκε σε σημερινή κοινή σύσκεψη μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ.

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου είπε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση έχουν συμφωνήσει καταρχήν ότι θα έχουν συχνές συναντήσεις, γιατί, όπως είπε, «έχουμε πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

 

«Σήμερα βασικά μας απασχόλησαν δύο θέματα, το ένα είναι το συνταξιοδοτικό. Στο θέμα αυτό έχουμε συμφωνήσει ότι θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών. Εμείς υποστηρίζουμε την επαναφορά του επαγγελματικού σχεδίου σύνταξης και διαφωνούμε με την εισαγωγή Ταμείου Προνοίας. Έχουμε τα επιχειρήματα μας τα οποία θα αναπτύξουμε στον Υπουργό Οικονομικών», ανέφερε.

Το άλλο θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη, είπε, ήταν οι ακυρωτικές αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου. «Εδώ, έγιναν εφέσεις. Εμείς από την αρχή έχουμε επιδείξει σεβασμό στις διαδικασίες. Από την αρχή έχουμε πει ότι θα δεχτούμε την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Η θέση μας παραμένει η ίδια. Θα περιμένουμε την απόφαση του Εφετείου», πρόσθεσε.  

Σε ερώτηση πότε αναμένεται να αποσταλεί η επιστολή για συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι αναμένεται να αποσταλεί τις επόμενες δύο με τρεις μέρες.  

Στο μεταξύ, η ΟΕΛΜΕΚ, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι αντικείμενο της συζήτησης στη σημερινή συνάντηση ήταν το συνταξιοδοτικό ζήτημα, που αφορά εκατοντάδες ανασφάλιστους εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και γενικά κρατικούς υπαλλήλους.  

Σημειώνει, τέλος, ότι αποφασίστηκε να σταλεί κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών και να ζητείται άμεσα συνάντηση μαζί του για συζήτηση του σοβαρού αυτού προβλήματος, που αντιμετωπίζουν οι ανασφάλιστοι υπάλληλοι στο δημόσιο τομέα.  

Home