Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

4ο Ογκολογικό Συνέδριο:Οι εξελίξεις στις Αντικαρκινικές θεραπείες

Offsite Team -
10.11.2022 - 10:37

4ο Ογκολογικό Συνέδριο:Οι εξελίξεις στις Αντικαρκινικές θεραπείες

  • H πρόοδος στην Αντικαρκινική θεραπεία μέσω Έρευνας, Καινοτομίας και Διατομεακής Συνεργασίας στο επίκεντρο του 4ου Ογκολογικού Συνεδρίου
  • Διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί από Κύπρο και εξωτερικό συζητούν τις τελευταίες εξελίξεις

     

Με μεγάλο ενδιαφέρον από την επιστημονική κοινότητα αναμένεται το 4ο Ογκολογικό Συνέδριο με τίτλο: «Πραγματοποιώντας Πρόοδο στην Αντικαρκινική Θεραπεία μέσω Έρευνας, Καινοτομίας και Διατομεακής Συνεργασίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11 – 13 Νοεμβρίου 2022, στο Mediterranean Beach Hotel, στη Λεμεσό.  Το συνέδριο διοργανώνουν ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου. 

Συνολικά 56 διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί από Κύπρο και εξωτερικό θα παρουσιάσουν μελέτες και έρευνες που αφορούν τις νέες ιατρικές εξελίξεις σε σχέση με τον καρκίνο, προγράμματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και την ανακουφιστική φροντίδα. 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι χωρισμένο σε ενότητες για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, Καρκίνο του Μαστού, Γυναικολογικούς Καρκίνους, Ουρολογικό Καρκίνο και Γαστρεντερικούς Καρκίνους και απευθύνεται στην ιατρική κοινότητα, επαγγελματίες υγείας και ακαδημαϊκούς με ενδιαφέρον στην Ογκολογία.

Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, νέα ερευνητικά ευρήματα σχετικά με εξατομικευμένη ιατρική, εξελίξεις στην ανοσοθεραπεία και στην στερεοτακτική ακτινοθεραπεία και πως αυτά εντάσσονται στην καθημερινή κλινική πρακτική.

Του Συνεδρίου θα προηγηθεί εξειδικευμένο εργαστήρι για την Ανακουφιστική Φροντίδα, ενώ τους 12 Νοεμβρίου θα διοργανωθούν δύο παράλληλες ενότητες που απευθύνονται σε νοσηλευτές και γενικούς ιατρούς. Ειδικότερα, στην ημερίδα για νοσηλευτές θα αναπτυχθούν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως: «Ανοσοθεραπεία, τοξικότητες και διαχείρισή τους», «Ασθενής σε άρνηση, κατανόηση και διαχείρισή του», ενώ στην ημερίδα για τους προσωπικούς γιατρούς θα αναπτυχθούν θέματα όπως: «Συμμετοχή του Προσωπικού / Οικογενειακού ιατρού στη φροντίδα του ογκολογικού ασθενή», «Κλινικές ενδείξεις – κόκκινες σημαίες για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου»,  «Εισαγωγή στις νεότερες Αντινεοπλασματικές Θεραπείες».

Για το πλήρες πρόγραμμα πατήστε εδώ https://oncologyconferencecy.com/programme/

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Στέλλα Κυριακίδου θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.  

Home