Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: «Παραπαίει ο ΟΚΥΠΥ»–Βαριές κουβέντες και για την κυβέρνηση

Offsite Team -
05.12.2019 - 13:32

ΑΚΕΛ: «Παραπαίει ο ΟΚΥΠΥ»–Βαριές κουβέντες και για την κυβέρνηση

Thumbnail
Απαντά στον Υπουργό Υγείας το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ δια μέσου του Εκπροσώπου του Γιώργου Λουκαίδη απαντά με βαριά γλώσσα στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σχετικά με την φυγή των γιατρών από το Δημόσιο. 

Δείτε αυτούσια τα όσα ανέφερε: 

"Ο Υπουργός Υγείας με χθεσινές δηλώσεις του, ούτε λίγο ούτε πολύ, φόρτωσε τα σοβαρά προβλήματα του δημόσιου τομέα της υγείας και την φυγή των γιατρών από το Δημόσιο, στους ίδιους τους λειτουργούς της υγείας. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Πρόκειται για τεράστια, πραγματικά, πρόκληση.

Αντί η κυβέρνηση να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες της για την κατάσταση στην οποία οδήγησε τα δημόσια νοσηλευτήρια, ζητά και τα ρέστα! Όχι μόνο δεν υλοποίησαν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν με την συμφωνία του Προεδρικού τον Ιούλιο του 2016 για αναβάθμιση και αναδιοργάνωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, αλλά αντίθετα τα οδήγησαν στον αναπνευστήρα.

Τρία ολόκληρα χρόνια μετά την ίδρυση του ΟΚΥΠΥ, με ευθύνη των κυβερνώντων, ο οργανισμός αυτός συνεχίζει να παραπαίει με συνεχείς αλλαγές στην διοίκηση και διεύθυνση του.

Αυτό που πρωτίστως και κυρίως τους αναλογούσε για την ομαλή εφαρμογή του ΓΕΣΥ ήταν η στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων πριν την εφαρμογή της μεταρρύθμισης. Σήμερα με αποκλειστική, δική τους ευθύνη, η βιωσιμότητα του γενικού σχεδίου υγείας απειλείται από τις δικές τους πράξεις και παραλείψεις. Την ίδια ώρα που οι ασθενείς συνεχίζουν να βιώνουν τα αρνητικές συνέπειες που προκάλεσαν στο δημόσιο τομέα υγείας. 

Δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε παρά μόνο ότι οι κυβερνώντες πρέπει να τερματίσουν τα λόγια και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους."

Home