Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανοίγει από βδομάδας το γραφείο ΠΟΥ στην Κύπρο

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα -
26.01.2023

Ανοίγει από βδομάδας το γραφείο ΠΟΥ στην Κύπρο

Θα στελεχωθεί με Κύπριους εμπειρογνώμονες και εξωτερικό εμπειρογνώμονα του Οργανισμού

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Μιχάλης Χατζηπαντέλα (υπουργός Υγείας) και Dr. Hans Kluge (Περιφερειακός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) υπογράφουν αύριο Παρασκευή (27/1) την συμφωνία για την έναρξη λειτουργίας Γραφείου Χώρας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κύπρο.

Το γραφείο του ΠΟΥ θα στεγαστεί στο πρώην κατάστημα της ΣΠΕ Μακράσυκας, στην οδό Νικοδήμου Μυλωνά στη Λάρνακα. Ωστόσο λόγω του ότι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, το γραφείο θα στεγαστεί προσωρινά στην περιοχή των Λιβαδιών. 

Οι πόρτες του γραφείου του ΠΟΥ θα ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε τι θα δραστηριοποιείται

Η γεωγραφική θέση της Κύπρου είναι προνομιακή για τη στέγαση του εν λόγω Γραφείου, το οποίο θα λειτουργεί ως βασικό σημείο αναφοράς για διακρατική συνεργασία, σε αυτόν τον εξαιρετικής σημασίας τομέα για τη Δημόσια Υγεία.

Το Γραφείο αναμένεται μεταξύ άλλων, να δραστηριοποιηθεί στους εξής βασικούς τομείς:

  • Ενίσχυση της δημόσιας υγείας και αναβάθμισης της ετοιμότητας για αντιμετώπιση αναδυόμενων και επιρρεπών σε επιδημία μολυσματικών νοσημάτων, μέσω προώθησης καινοτόμων δράσεων που έχουν ως στόχο την πρόληψή, καθώς και στη συλλογή, διάχυση και αξιολόγηση επιδημιολογικών δεδομένων.
  • Ανάπτυξη πολιτικών στον τομέα των Μεταδοτικών Νοσημάτων και Ζωονόσων, προώθηση δράσεων, μηχανισμών ανταπόκρισης και ετοιμασία εργαλείων συνεργασίας.

Σημειώνεται πως το γραφείο του ΠΟΥ θα στελεχώνεται από Κύπριους εμπειρογνώμονες, αλλά και από εξωτερικό εμπειρογνώμονα του Οργανισμού.

Όπως πληροφορούμαστε, ήδη έχει γίνει η επιλογή του εξωτερικού εμπειρογνώμονα του Οργανισμού. Αυτό που απομένει είναι ο ΠΟΥ να επιλέξει του Κύπριους εμπειρογνώμονες, κάτι το οποίο θα συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Home