Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αύξηση στον αριθμό των ασθενών με Covid-19 στα Νοσοκομεία

Offsite Team -
08.12.2021 - 13:03

Αύξηση στον αριθμό των ασθενών με Covid-19 στα Νοσοκομεία

Η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη

Μερική και σταδιακή αύξηση στον αριθμό των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Παρά την αύξηση στις νοσηλείες, η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη και τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσής της.

«Ο ΟΚΥπΥ, ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας για ασθενείς με Covid-19, αξιολογεί, υλοποιεί και αναπροσαρμόζει, αναλόγως των δεδομένων που προκύπτουν, ειδικό Σχέδιο Δράσης», δήλωσε ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού, κ. Χρίστης Λοϊζίδης.

 

Το Σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη πέραν των 300 κλινών σε κοινούς θαλάμους COVID-19 και 65 κλίνες ΜΕΘ σε όλα τα νοσηλευτήρια. 

Τις τελευταίες μέρες, ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid κυμαίνεται γύρω στους 120 ημερησίως, εκ των οποίων οι 20 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και άλλοι περίπου 25 σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας. Ποσοστό περίπου 70% των ασθενών δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Από την εμφάνιση της πανδημίας μέχρι και σήμερα, στα Νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, νοσηλεύθηκαν πέραν των 6.000 ασθενών με COVID-19, εκ των οποίων περίπου 600 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.  

Χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας – Η συμβολή του ΟΚΥπΥ

Παρά τον μεγάλο αριθμό των νοσηλευόμενων με Covid και ειδικά αυτών που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας, εντούτοις, το ποσοστό θνησιμότητας στην Κύπρο παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γύρω στο 0,5%.

Για το χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας στην χώρα μας, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν ο καλός και αποτελεσματικός σχεδιασμός του ΟΚΥπΥ, η σωστή στελέχωση των νοσηλευτηρίων και η πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων.

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε, επίσης, ο ζήλος και η αφοσίωση του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά και να δίνουν καθημερινά μάχες για να σώσουν ζωές. Ο Οργανισμός εκφράζει την βαθιά ευγνωμοσύνη του σε όλους, αφού παρά τα όποια προβλήματα με αυταπάρνηση προστατεύουν την υγεία όλων μας και συνδράμουν στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.  

Προτεραιότητα η διασφάλιση της υγείας όλων

 

Πρωταρχικός στόχος του ΟΚΥπΥ ήταν και παραμένει η διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας, μέσω της αδιάκοπης παροχής υψηλής ποιότητας φροντίδας. Προς αυτή την κατεύθυνση και αναγνωρίζοντας το καθήκον αυτό, ο Οργανισμός θα συνεχίσει να πράττει ό,τι χρειάζεται για επίτευξή του.

Home