Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Β’ φάση ΓεΣΥ: Πόσες εισαγωγές έγιναν την πρώτη ημέρα

Του Χαράλαμπου Ζάκου -
03.06.2020 - 06:20

Β’ φάση ΓεΣΥ: Πόσες εισαγωγές έγιναν την πρώτη ημέρα

Thumbnail
Τι αναφέρει στην Οffsite για την πρώτη ημέρα της εφαρμογής της Β΄ Φάσης του ΓεΣΥ η Αν. Διευθύντρια του ΟΑΥ

Ως μέρα ορόσημο χαρακτηρίστηκε από τους πάντες η 1η Ιουνίου, μέρα κατά την οποία έκανε πρεμιέρα η Β’ φάση του ΓεΣΥ, με την ένταξη των ενδονοσοκομειακών υπηρεσιών στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Έφη Καμίτση, η οποία μίλησε στην Offsite, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής (μέχρι και το πρωινό της 2ας Ιουνίου) της Β’ φάσης, είχαμε 61 εισαγωγές σε νοσηλευτήρια και 287 παραπεμπτικά από γιατρούς για ασθενείς που θα εισαχθούν τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά τον αριθμό των νοσηλευτηρίων που εντάχθηκαν μέχρι στιγμής στην Β’ φάση του ΓεΣΥ η κα. Καμίτση ανέφερε πως μέχρι στιγμής υπάρχουν 27, με τον αριθμό να αναμένεται να φτάσει μέχρι τα 40, καθώς όπως σημείωσε υπάρχουν συνεχώς αιτήσεις από νοσηλευτήρια για ένταξη τους στις ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Όπως τόνισε η Αν. Διευθύντρια του ΟΑΥ ενδεχομένως να προκύψει κάποια αναμονή μέχρι να ομαλοποιηθεί το σύστημα, ωστόσο μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετές κλίνες ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των ασθενών.  

>>> Μπορείτε να δείτε εδώ την αναλυτική λίστα <<<

Αναφορικά με το αν παρατηρήθηκαν προβλήματα κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής της Β’ φάσης η κα. Καμίτση μας ανέφερε πως δεν προέκυψε το οτιδήποτε.

«Ο κόσμος να έχει λίγο υπομονή. Να επιδείξει λίγη επιείκεια και να συνεργαστεί με τους ιατρούς του ώστε να προγραμματιστούν σιγά σιγά όλα, διότι, εδώ και λίγους μήνες, λόγω πανδημίας έχουν αναβληθεί προγραμματισμένες επεμβάσεις και έτσι έχει συσσωρευθεί μια ζήτηση. Οπότε να κάνουμε υπομονή σιγά σιγά μέχρι να μπουν τα πράγματα στους κανονικούς τους ρυθμούς», ήταν το καταληκτικό σχόλιο της Αν. Διευθύντριας του ΟΑΥ.

Home