Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βιταμίνη D: Τα πέντε πλουσιότερα τρόφιμα

Offsite Team
- 31.03.2020

Βιταμίνη D: Τα πέντε πλουσιότερα τρόφιμα

Thumbnail
Ανακαλύψτε τις πέντε τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη D

H βιταμίνη D επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων ενώ κομβική είναι και η συνεισφορά της στο να απορροφά ο οργανισμός ασβέστιο και φώσφορο. Χαρακτηρίζεται ως «η βιταμίνη του ήλιου» καθώς ο οργανισμός μας την παράγει φυσικά κατά την έκθεση του δέρματος στον ήλιο.

Πέρα από τον ήλιο όμως υπάρχουν και πέντε τροφές που αποτελούν καλές πηγές της βιταμίνης D. Ποιες είναι αυτές;

Σολωμός (στα 85γρ. φρέσκου σολωμού, 450 IUs)

Πρωταθλητής στη βιταμίνη D o σολωμός με 450 IUs σε 85γρ.

Πρωταθλητής στη βιταμίνη D o σολωμός με 450 IUs σε 85γρ.

Τόνος (στα 85γρ. τόνου κονσέρβα σε νερό, 154 IUs)

Μόλις 85 γραμμάρια τόνου σε νερό περιέχουν 154 IUs.

Μόλις 85 γραμμάρια τόνου σε νερό περιέχουν 154 IUs.

Σαρδέλες (δύο σαρδέλες δίνουν 46 IUs)

Με μόλις 2 σαρδέλες προσλαμβάνετε 46 IUs βιταμίνης D

Με μόλις 2 σαρδέλες προσλαμβάνετε 46 IUs βιταμίνης D

Βοδινό συκώτι (Στα 85 γρ. 46 IUs)

Στην τέταρτη θέση το βοδινό συκώτι με 85 γρ να περιέχουν 46IUs

Στην τέταρτη θέση το βοδινό συκώτι με 85 γρ να περιέχουν 46IUs

Κρόκος αυγού (σε ένα μεγάλο κρόκο αυγού, 37 IUs)

Ένας μεγάλος κρόκος αυγού περιλαμβάνει 37 IUs βιταμίνης D

Ένας μεγάλος κρόκος αυγού περιλαμβάνει 37 IUs βιταμίνης D

Ygeiamou.gr

 

Home