Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενημερώνει το ΕΛΚ για τις αυξήσεις των τιμών στα φάρμακα ο ΔΗΣΥ

Offsite Team -
26.05.2023

Ενημερώνει το ΕΛΚ για τις αυξήσεις των τιμών στα φάρμακα ο ΔΗΣΥ

Ο Αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ καλεί τον ΟΑΥ να εξασφαλίσει καλύτερες τιμές στα φάρμακα

Σύμφωνος με την πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Υγείας κ. Στέλλας Κυριακίδου για αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δημιουργία μιας Ενιαίας Αγοράς Φαρμάκων, με στόχο να αυξηθεί η πρόσβαση των πολιτών σε οικονομικά προσιτά φάρμακα, είναι ο Δημοκρατικός Συναγεργός.

Σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρόεδρος της επιτροπής Υγείας της Βουλής Ευθύμιος Δίπλαρος, ανέφερε πως ως προτίθενται να θέσουν το ζήτημα των τιμών των φαρμάκων εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, «καθότι αυτό αφορά περισσότερο τα μικρά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αγοράζουν μικρότερες ποσότητες. Νοείται ότι, μέχρι να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ο ΟΑΥ, όπως δηλώσαμε και χθες στα πλαίσια σχετικής συζήτησης στη Βουλή, οφείλει να συνεχίσει τις προσπάθειες για εξασφάλιση καλύτερων τιμών στα φάρμακα και να αξιοποιήσει τις συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

Καταληκτικά ο κ. Δίπλαρος, υποστήριξε ότι «Κυβέρνηση και ΟΑΥ θα πρέπει να διευρύνουν το συντομότερο τον κατάλογο και να εντάξουν νέα καινοτόμα φάρμακα, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις».

Home