Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έτσι θα γίνει η Μονάδα Εντατικής Νεογνών στο Μακάρειο (φωτος)

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα -
27.01.2023

Έτσι θα γίνει η Μονάδα Εντατικής Νεογνών στο Μακάρειο (φωτος)

Τι θα περιλαμβάνει - Τα Μωρά Θαύματα σχεδίασαν την νέα Εντατική

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Μετά από χρόνια προσπαθειών και πολλές διαβουλεύσεις πάρθηκε η απόφαση για ανακαίνιση και επέκταση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) που βρίσκεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Την περασμένη εβδομάδα η κ. Έλενα Μεγαλέμου Πρόεδρος του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα, παρέδωσε στον υπουργό Υγείας στην παρουσία του Προέδρου, του Εκτελεστικού Διευθυντή και άλλων αξιωματούχων του ΟΚΥπΥ, τα τελικά σχέδια του έργου της ανακαίνισης και επέκτασης της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα τήρησε τη δέσμευσή του και παρέδωσε τα αρχιτεκτονικά, στατικά και ηλεκτρομηχανολογικά σχέδια και έγγραφα που ετοίμασε αφιλοκερδώς, για το Σύνδεσμο η ομάδα μελετητών των γραφείων Άθως Δίκαιος και Συνεργάτες, Ι&Α Φιλίππου και GEMAC για να ξεκινήσει το έργο άμεσα.

Πρόκειται για μια μεγάλη δωρεά η οποία θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα στο κράτος.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην OffsiteNews η κ. Έλενα Μεγαλέμου Πρόεδρος του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα, το έργο περιλαμβάνει την επέκταση της Μονάδας όπου θα στεγαστεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας των Νεογνών.

«Όλα σχεδιάστηκαν σύμφωνα με τα πρότυπα μιας ευρωπαϊκής Μονάδας, και σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ και τους γιατρούς της ΜΕΝΝ του Μακάριου Νοσοκομείου», σημείωσε η κ. Μεγαλέμου. 

1

Για τον Σύνδεσμο, επεσήμανε η κ. Μεγαλέμου, είναι σημαντική η ασφάλεια και υγεία των νεογνών για αυτό εισηγήθηκε να γίνει πρώτα η επέκταση ούτως ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια τα νεογνά της εντατικής και μετά να προχωρήσει η ανακαίνιση της υφιστάμενης.

Η επέκταση της Μονάδας θα ανεγερθεί στο πίσω μέρος του Μακάρειου Νοσοκομείου με μεταλλική κατασκευή της οποίας ο τρίτος όροφος θα ενωθεί με αερογέφυρες με την υφιστάμενη Μονάδα που στεγάζεται στο Νοσοκομείο. Η Εντατική περιλαμβάνει 6 θαλάμους εντατικής νοσηλείας και δωμάτια απομόνωσης, θα υπάρχουν 2 θύρες ασφαλείας όπου η πρόσβαση θα γίνεται με κάρτα για τους γιατρούς και τους γονείς.

Η υφιστάμενη Μονάδα θα στεγάσει τον χώρο ενδιάμεσης με 24 θέσεις νοσηλείας, το Δωμάτιο Οικογένειας (Family room) για τους γονείς, γραφεία, αποδυτήρια, αίθουσα συνεδριάσεων, και κουζίνα για το προσωπικό της Μονάδας.

2

«Τα Μωρά Θαύματα, οι γονείς τους και το Προσωπικό της ΜΕΝΝ μετά από πολλών χρόνων επίμονων προσπαθειών εκ μέρους του Συνδέσμου, επιτέλους θα έχουν ότι χρειάζονται και ότι δικαιωματικά τους αξίζει. Όταν πιστεύεις στα θαύματα, γίνονται!»

Καταληκτικά σημειώνεται πως αρχές Μαρτίου, ο ΟΚΥπΥ αναμένεται να βγει σε προσφορές για εργολάβο και στη συνέχεια αφού γίνουν όλες οι διαδικασίες θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου. Το κτίριο θα στοιχίσει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ και θα είναι έτοιμο σε 16 μήνες.

*Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το κτήριο-επέκταση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Home