Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Φάρμακο "εξαφάνισε" τον καρκίνο του παχέος εντέρου [Βίντεο]

Offsite Team -
08.06.2022

Φάρμακο "εξαφάνισε" τον καρκίνο του παχέος εντέρου [Βίντεο]

Ελπίδες από κλινικές δοκιμές στη Νέα Υόρκη

Χαμόγελα και αισιοδοξία γεμίζουν τους επιστήμονες τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής στο φημισμένο κέντρο καρκίνου Memorial Sloan Kettering στη Νέα Υόρκη καθώς φαίνεται πως ανακάλυψαν ένα νέο αντινεοπλασματικό φάρμακο το οποίο εξαλείφει τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Διαβάστε επίσης: Μπουρλά: Είμαστε κοντά στο στόχο για θεραπεία του καρκίνου | Offsite

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευθεί στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine, πρόκειται για μια μορφή ανοσοθεραπείας που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών για να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά το συγκεκριμένο είδος καρκίνου του παχέος εντέρου.

"Πρόκειται για μια ανοσοθεραπεία και λειτουργεί ξεκλειδώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο. Αυτή η θεραπεία λειτουργεί σε συγκεκριμένο είδος καρκίνου", δήλωσε η Άντρεα Σέρσεκ, γιατρός της ερευνητικής ομάδας.

Οι όγκοι εξαφανίστηκαν, χωρίς χημειοθεραπεία, χωρίς ραδιενέργεια, χωρίς χειρουργείο.

Υγιέστατοι ένα χρόνο μετά

Αν και το δείγμα είναι αρκετά μικρό, δίνει ελπίδες για ακόμα περισσότερα θετικά αποτελέσματα με τους γιατρούς να ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερη κλινική μελέτη και που δεν θα αφορά μόνο στον καρκίνο παχέος εντέρου.

Οι ασθενείς αυτοί έπασχαν από καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου ΙΙ ή ΙΙΙ, δηλαδή ο καρκίνος τους είχε εξαπλωθεί τοπικά ή και στους παρακείμενους λεμφαδένες. Ωστόσο δεν είχε προκαλέσει απομακρυσμένες μεταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Ελπίδες από πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου

"Οι ασθενείς μας αισθάνονται πολύ καλά μετά τη θεραπεία. Με πλήρη λειτουργία του σώματός τους όταν οι θεραπείες που υπάρχουν για τον καρκίνο του παχέος εντέρου έχουν πολλά τοξικά στοιχεία", δήλωσε η γιατρός.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένας από τους πιο συχνούς παγκοσμίως

Ενδεικτικά 43.000 Βρετανοί και 150.000 διαγιγνώσκονται με το συγκεκριμένο είδος καρκίνου κάθε χρόνο με τα θανατηφόρα περιστατικά να είναι ετησίως 17.000 για τη Βρετανία και 53.000 για τις ΗΠΑ

Η επιτυχία αυτού του φαρμάκου μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική κυρίως για άτομα μικρότερης ηλικίας, καθώς η θεραπεία του καρκίνου μπορεί να βλάψει τη γονιμότητά τους, σπεύδουν να τονίσουν οι ειδικοί.

thetoc.gr

Home