Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΓεΣΥ, ΤΑΕΠ και Φάρμακα στο επίκεντρο της συνάντησης Κανάρη - ΟΚΥπΥ

Offsite Team -
02.06.2023

ΓεΣΥ, ΤΑΕΠ και Φάρμακα στο επίκεντρο της συνάντησης Κανάρη - ΟΚΥπΥ

Την πρώτη της συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ, είχε σήμερα η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, στην παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή και των μελών της διεύθυνσης του Οργανισμού.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι προτεραιότητες που έθεσε η Υπουργός Υγείας με την ανάληψη των καθηκόντων της, οι οποίες έχουν ως στόχο την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που προσφέρουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Η κα υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει στην προώθηση των έργων που αφορούν στη κτηριακή αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τόνισε επίσης ότι εντός Ιουνίου, θα πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι ενδεικνυόμενες δράσεις που αφορούν στη βελτίωση της εικόνας των ΤΑΕΠ, οι οποίες περιλαμβάνουν την ενίσχυση και οργανωτική τους αναβάθμιση.

Σε ότι αφορά στα φαρμακεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, η Δρ Κανάρη σημείωσε πως θα πρέπει να προωθηθεί και να υλοποιηθεί τάχιστα το μέτρο της παροχής φαρμάκων σε χρόνιους ασθενείς σε διμηνιαία αντί σε μηνιαία βάση, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία τους.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα της αξιοποίησης του Ιατρικού Κέντρου Αθηένου, το θέμα της ασφάλισης των ιατρών, όπως και το ζήτημα της Διοικητικής Αυτονόμησης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων.

Home